Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hva er forskjellen mellom Gear Oil & Motor Oil?

Gear olje og motor olje brukes som smøremiddel, slik at bilen ved å tjene ulike formål. De ulike funksjoner omfatter smøring, kjøling forskjellige deler av motoren, holding forskjellige slippes partiklene før de blir filtrert, nøytralisere de dannede syrer, holde motoren ren. Helt forskjellige oljer brukes, med sikte på lite eller ingen vedlikehold på kjøretøyet. Ulike oljer inneholder forskjellige kjemikalier for å utføre forskjellige oppgaver. Formål

Gear olje, som navnet indikerer, er spesielt laget for et velfungerende tannhjul. Den brukes til å smøre, kjølig og vokte girsystemer. Det har også skadelige delene borte fra berørte områder og quiets lyden av utstyret drift. Giroljer normalt tilbyr høy beskyttelse fra ulike temperatur, trykk og hastighet varierer, slik at kjøretøyet blir beskyttet mot skader og fiasko. Motorolje er beregnet for den motor eller motoren på kjøretøyet. Det har også å smøre og beskytte forskjellige deler av motoren.
Tilsetningsstoffer

Ulike tilsetningsstoffer eller kjemiske forbindelser er lagt til base olje for å forbedre eksisterende eiendommer eller for å introdusere nye egenskaper. Tilsetningsstoffene som brukes i både girolje og motorolje variere basert på deres formål. I tilfellet av oljer, er det viktigste tilsetningsstoff som brukes ekstremt trykk og anti-slitasjemidler som gir har til å arbeide under høyt trykk og temperatur. Men i tilfelle av motorolje, additiver som omhandler skadelige produkter av forbrenningsprosessen blir tilsatt. Dessuten er forskjellige tilsetningsstoffer inkludert rust og korrosjon hemmere, oksidasjon hemmere, anti-skum agenter, viskositetsindeksforbedrere improvers og friksjon modifikatorer lagt i både motor olje og girolje.

Typer

Ulike typer oljer inkluderer ekstreme trykk giroljer, rust og oksidasjon forebyggende oljer, forsterket utstyr oljer og syntetiske oljer. Ekstreme trykk gearoljer har ekstreme trykk tilsetningsstoffer lagt inn i det slik at den forblir sikkert og sikkert selv under høyt trykk, spesielt i tilfelle av høy-ytelse kjøretøyer. R & O oljer har spesiell evne til å ivareta utstyr deler mot rust. Forverret giroljer inneholder mange tilsetningsstoffer for å utføre mange forskjellige funksjoner. Spesialiteten av syntetiske oljer er at de ikke er mineral basert. Tre forskjellige typer motorolje er konvensjonelle, syntetisk og syntetisk blanding motorolje. Konvensjonell olje som dannes etter råolje raffineringsprosessen, og det er den billigste av alle. Syntetisk olje er den mest kostbare motor olje, ha en høy viskositet
Viskositet

Viskositet er den fysiske egenskapen av væske som beskriver væskens enkel bevegelse og konsistens. - - enten væsken er tykk eller tynn. For eksempel er vann tynn og beveger seg lett mens sirup er tykk og beveger seg langsomt. Både girolje og motorolje er generelt tykk i konsistensen. Imidlertid er den generelle viskositet girolje mye høyere, er meningen girolje både tykkere og det flyter langsommere enn for motor olje fordi den har til å flyte skikkelig i utstyret for å sikre girene er tilstrekkelig smurt.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133323.html

Previous:
Next:

oljeskift