Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en C5 Corvette

The C5 Corvette, som navnet tilsier, er en del av den femte generasjonen av denne populære amerikanske sportsbil. Som alle spesialitet biler, bør Corvette får jevnlig vedlikehold for å holde den på veien pålitelig. En av de viktige vedlikeholdsoppgaver for en Corvette blir jevnlig endring av oljen. På grunn av lav kjørehøyde av C5 Corvette, oljeskift er litt vanskeligere enn i en mer konvensjonell bil, men dette er fortsatt en jobb du kan gjøre hjemme. Du trenger
Shallow ramper
Floor jack
Jack står
6 qts. av olje
Filter
oljefilter skiftenøkkel
Nøkler
Rags
Gummi hansker
Vis flere instruksjoner
en

Endre Corvette olje på en flatt, jevnt underlag. Plassere ramper foran den og drive den foran bilen opp på dem. Plasser overføring i gir eller i parken og satt i nødbremsen. Plasser en murstein eller noe lignende bak bakhjulet som ekstra forsikring.
2

Slide en oljeavtappingsbeholder under bunnpannen bunnpluggen i front av bunnen av motoren. Løsne og fjern oljepluggen med en åpen fastnøkkel. La oljen renne ut av motoren i avløpet pannen til det ikke mer olje kommer ut.
3

Hev baksiden av bilen med gulvet jack ca 8 inches høyere enn foran bilen. Oljen vil begynne å renne ut igjen når baksiden av bilen er hevet. La oljen renne ned i pannen. Senk bilen av støttebenet.
4

Sett på og trekk til tappepluggen. Ikke kryss-træ bolt eller stram for å unngå skade på bunnpannen. Flytt renne pannen under oljefilteret. Fjern oljefilteret med en olje filter skiftenøkkel, la oljen renne ut som du løsne og ta ut filteret.
5

Hell en liten mengde olje inn det nye oljefilteret og tørk et lag av fersk olje på filterhuset pakning. Monter det nye filteret ved å tre den på for hånd, ta vare slik at den ikke krysser-tråden. Stramme den så hardt du kan for hånd og deretter bruke oljefilter fastnøkkel til å skru det om en kvart omdreining videre.
6

Drive bilen tilbake av rampene. Hell 6 qts. av olje inn i motoren. Vent noen minutter og deretter starte motoren. Kontroller for oljelekkasjer under bilen. Sjekk motoren peilepinnen etter at motoren har sittet i noen minutter for å sjekke oljenivået.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132847.html

Previous:
Next:

oljeskift