Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en 1997 Kia Sportage

Du kan endre din Kia Sportage olje hjemme, i garasjen eller oppkjørselen, men du trenger de riktige verktøyene for å gjøre det. Uansett størrelsen på bilen, bør du aldri skyve under et kjøretøy som bare løftet og støttet av bilens hånd sveiv jack. Resten av prosessen er ganske trygt. Det tar ca 45 minutter for Sportage olje renne ut. Hvis du vurderer dette, løfte prosessen, og andre oppgaver som å bytte olje filter, bør prosessen ta omtrent en time å fullføre. Du trenger:
kjøretøy ramper
oljefilter skiftenøkkel
ren butikk håndklær
spillolje container
Hjulklosser
Replacement oljefilter
Stikknøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Wedge bærbare kjøretøy tjenesten ramper foran hver av Kia Sportage er dekkene. Kjøre bilen opp rampen og sikre det på plass ved å engasjere i nødbremsen. Utenfor Kia, kile bremseklosser bak hvert dekk.
2

Lå på en Creeper skuffen, og skyv deg selv under Kia. Plasser en spillolje beholder under Kia oljetank. Løsne bunnpannen er bunnpluggen med en pipenøkkel, så vri det helt av for hånd.
3

La den gamle oljen å strømme helt ut av Kia og inn i spillolje container. Dette vil være den lengste delen av prosessen.
4

Tørk av oljetanker renne åpning ned med en ren butikk håndkle. Arbeid inn håndkleet i avløpet åpning og rense ut gjengene også. Bytt ut bunnpluggen.
5

Skyv spillolje container til Kia Sportage oljefilter montasjesokkelen. Delvis fjerne oljen filteret med en olje filter skiftenøkkel. Ikke skru filteret hele veien. Oljen i systemet over filterenheten vil strømme ut og inn i spillolje beholderen. Vent til all oljen renne ut.
6

Finish skru det gamle oljefilteret med fingeren tips. Når filteret løsner fra Kia montering base, dumpe olje i filteret inn spillolje container. Blikk på filteret og deretter på filteret montasjesokkelen. Sørg for at filteret er pakning kom ut med filteret. Hvis ikke, ta pakningen ut av montasjesokkelen.
7

Tørk av Kia Sportage oljefilter montering base med en ren butikk håndkle. Arbeid håndkleet inn i basen sin gjengene også.
8

Coat toppen av din nye filteret med ny motorolje. Arbeid motor olje i filteret gjengene, og deretter vri det nye filteret på montasjesokkelen. Ikke trekk til nytt filter med filter skiftenøkkel. Det ville risikere stripping montering base og ha filteret fast på plass.
9

Skyv ut fra under Kia. Åpne panseret og fjern Kia peilepinnen. Tørk av med en ren butikk håndkle.
10

Fjern oljepåfyllingslokket nær peilepinnen og legge til fem liter motorolje (se tips). Du bør bruke en trakt for å sikre all oljen kommer inn i tanken, og ikke på andre deler av motoren.
11

Sett peilepinnen og ta den ut. Kontroller oljenivået og etterfyll etter behov.
12

Sett peilepinnen. Lukk Kia hette, og fjerne klosser bak dekkene. Kjør Kia Sportage av av de bærbare tjeneste ramper.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/133159.html

Previous:
Next:

oljeskift