Hvor å Test en MAF sensor

En MAF sensor er en mass air flow sensor. Denne sensoren omdanner luft kommer inn i motoren til et spenningssignal. For å bestemme hvor mye drivstoff som må injiseres inn i sylinderen, må om bord datamaskin å vite mengden av luft som går inn i motoren. Denne sensoren er mellom spjeldhus og luften renere direkte i linjen av luftinntaket stream. Defekte sensorer vil føre til en reduksjon i motorens effektivitet, feiltenning og andre motor problemer. Selve motoren er fine, men en mislykket sensor kan føre til alle slags problemer. Du trenger:
Auto Scan Tool
Bil MAF spesifikasjoner
Vis flere instruksjoner
en

Finn sensor spesifikasjoner for kjøretøyet. Dette finner du i brukerveiledningen for kjøretøyet. Du kan også kontakte produsenten for spesifikasjoner.
2

Koble sensoren skanning verktøyet til monitoren sensor ventiler. Du må søke gjennom sensorene og velg luftmassemåler. En skanning verktøyet er nyttig når man skal avgjøre hva som forårsaker check engine lys for å slå på.
3

Record avlesningene for MAF når bilen går på tomgang. Så avlesninger når bilen er på forskjellig turtall. Bare trykk forsiktig ned på gasspedalen når bilen er parkert for å endre RPM. Dette er lettest ved å ha noen i bilen og noen tar de sensoravlesninger. Sammenlign disse målingene til spesifikasjonene.
4

Ta målinger på nytt ved å starte fra tomgang og deretter gradvis øke RPM mens du ser på sensoren. Økningen at sensoren leser bør øke proporsjonalt med turtallet øker. Hvis noen målinger er ute av spesifikasjonen, så vil sensoren trenger utskifting eller reparasjon.
5

alle testene som er nevnt i punktene ovenfor, men trykke på sensoren eller varme sensoren ved hjelp av en hårføner. Hvis dette fører til at målingene til å gå ut av spesifikasjonen, deretter et ledningsnett problem eksisterer.
6

Overvåk MAF sensoren når du kjører hvis det er mulig. Ikke kjør og sjekk målingene selv, har noen andre stasjonen. Hvis problemet du er bekymret oppstår, og MAF målingene er i spesifikasjonen, så MAF er ikke problemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/127846.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil