Skifte en hytte-Air Filter

Hytte-luftfiltre er en relativt ny komponent på biler. Først introdusert i 1980 av Audi og andre import, ble filteret konstruert for å hindre allergener, miljøgifter og andre forurensninger kommer inn i bilen. Filteret er plassert mellom motor brannmur og hytta luftinntak system. Som alle andre filter, kan det bli tett og krever rengjøring eller utskifting for å optimalisere kvaliteten på luften inne i kjøretøyet. Funksjonen til en Cabin Air Filter

På grunn av begrenset plass inne i hytta av et kjøretøy, kan luften være seks ganger mer forurenset enn luften utenfor. På 1980-tallet begynte produsenter av importerte kjøretøy for å innlemme en hytte-air filter laget av micron papir eller karbon for å redusere forurensing og forurensninger. Filtrene ble plassert i krysset av luft-inntak system for å filtrere ut støv, pollen, insekter, rusk og selv forurensende stoffer som slippes ut av motoren. I dag nesten 80 prosent av importerte og innenlandske biler har hytte-luftfilter systemer for å forbedre kvaliteten på luften inne.
Vedlikehold av en Cabin Air Filter

Cabin- luftfiltre - som alle filter - kan tette. Utskiftingsintervaller varierer, men i gjennomsnitt filtrene varer mellom 12 000 og 15 000 miles - avhengig av hvordan og hvor bilen er brukt. Gjenbrukbare filtre gir mer levetid enn éngangsfiltre, men trenger rengjøring.
Slik installerer en hytte luftfilter

Cabin-luftfiltre er plassert på forskjellige steder for hvert enkelt kjøretøy, slik at ingen enkelt installasjon prosedyre gjelder alle. De fleste filtre er plassert bak hanskerommet hvor luftinntak i motorrommet kontakter hytta. Fjerning av hansken-sammenstilling er ofte nødvendig. På noen biler filteret er nær frontruten-vindusvisker dekselet på toppen bakre delen av motorrommet. Mange er bak panelet, du må fjerne for å få tilgang.
Når skal erstatte en Cabin Air Filter
p Som nevnt i kapittel 2, kvalitet og design av hytte luftfilter vil avgjøre sin levealder. Mange plisserte micron papir filtre bør skiftes etter 12.000 til 15.000 miles. Høyere kvalitet karbon-baserte filtre eller gjenbrukbare og vaskbare filtre vare mye lenger. Hvor du bor, hvordan du kjører og forholdene utenfor kjøretøyet bidra til å bestemme når hytta-luftfilter bør skiftes.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124753.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil