Hvor er den O2 Sensor ligger i en Honda Civic?

The oksygen sensor (O2S) i Honda Civic er en del av motorens utslipp kontrollsystem, som bidrar til å redusere mengden av giftige gasser ut i atmosfæren. Overvåking oksygeninnholdet i avgassene er en utmerket måte å analysere en motor stand. Og dette er oppnådd ved hjelp av oksygensensoren. Identifikasjon
p Hvis du åpner panseret på Honda Civic, mest sannsynlig vil du finne oksygen sensor (O2) montert i eksos manifold, over eksosrøret flens. På noen modeller den nøyaktige plasseringen kan variere, men du kan alltid finne sensoren ved å følge eksosmanifolden og rør. Avhengig av året modell av din Honda Civic, kan du finne en Primary Oxygen Sensor (PHO2) rett før katalysatoren og en sekundær Oxygen Sensor (SHO2) rett etter katalysatoren.
Funksjon

Når Honda Civic når driftstemperatur, starter O2 sensoren for å sende en spenning signal mellom 100 og 900 milivolts (mV) til motoren kontroll datamaskin som tilsvarer mengden av oksygen til stede i eksos gass-strømmen passerer gjennom katalysatoren. En høy konsentrasjon av oksygen oppdaget-nærmere 100 mV-tolkes av datamaskinen som en mager drivstoff og luft. Motoren Datamaskinen gjør deretter justeringer for å øke drivstoff injeksjon. Som sensoren oppdager lavere oksygeninnhold og sender tilsvarende signal - nærmere 900 mV - datamaskinen justerer og senker innsprøytning. Og syklusen begynner på nytt for å opprettholde bensininnsprøytning innenfor fastsatte parametre lagret i datamaskinens minne.

Typer

Mest oksygen sensorer bruker zirkonia og platina som aktiv elementer for å detektere tilstedeværelsen av oksygen i avgassene og produsere et spenningssignal. Dessuten kan zirkonia oksygensensorer bruke et varmeelement - Oppvarmet Oxygen Sensor (HO2S) - som gjør at komponenten for å begynne å operere selv før motoren når sitt eget driftstemperatur, bedre kjøreegenskaper og drivstofføkonomi. Titania oksygen sensorer, introduserte senere, endre en spenning signal fra datamaskinen gjennom motstand å overvåke oksygeninnhold.
Time Frame

Opp til femte generasjon (1972-1995 ), kom alle Honda samfunnskunnskap utstyrt med kun ett oksygen sensor. I 1996 ble en andre generasjon av bilen On-Board diagnose (OBD-II) datamaskiner introdusert i USA og bruk av to oksygensensorer var nødvendig. Primær Oksygen (PHO2) plasseres mellom katalysatoren og eksosanlegget. Den sekundære sensor, som ligger etter katalysatoren, blir nå brukt til å overvåke den første sensoren for å forbedre drivstofføkonomi og utslipp kontroll.
Warning

Arbeid på eksosanlegg av alle kjøretøy for å feilsøke eller erstatte en oksygen sensor kan kreve at motoren skal bringes opp til driftstemperatur. Ta ekstrem forsiktighet fordi eksosanlegget kan nå temperaturer på 1500 F (816 C) eller mer, og kan forårsake alvorlige brannskader på huden.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124402.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil