Slik service en Soltak i en Chevy Cobalt

Performing rutinemessig vedlikehold på soltaket på din Chevy Cobalt vil holde den fungerer greit. Sjekk med forhandleren din hvis soltak rett og slett slutter å fungere. Det er et teknisk service bulletin oppført for dette problemet, men ingen spesifikke modell år er nevnt. Du trenger:
Skrutrekkere
Tenger
plast skrape
Gummipakning
Rustoleum
Trykkluft
tre-i-ett Glidemiddel
lofri klut

Vis flere instruksjoner
Sett gummipakningen
en

Ta ned den indre forming og headliner som dekker toppen av din Chevy Cobalt slik at du kan få tilgang til soltaket. Ta et bilde på forhånd slik at du kan returnere hver brikke på riktig plass etter at reparasjonen er fullført.
2

Fjern alle skruene, klipp og bolter som holder soltak til kroppen av kjøretøyet. Kontroller at du setter dem på et trygt sted til du er klar til å installere soltak.
3

Koble soltak strømkilde. Det ligger bak kroppen av soltak, i nærheten av baksiden av bilen.
4

Få noen til å hjelpe deg med å løfte soltak opp og bort fra bilen, slik at du ikke skader bilen eller soltak.
5

Trekk gummipakningen ut av kanalen sin. Bruk en plast skrape for å fjerne eventuelle gjenværende gummi eller lim. Hvis kanalen er rusting, rense den ut og male det med Rustoleum å hindre videre korrosjon.
6

Installer den nye gummipakningen inn i kanalen, presser den ytre leppe i først, etterfulgt av den indre leppe . Sjekk for rynker og hull. Løft pakningen og installere det på disse stedene før liner legger glatt og jevnt i kanalen.
7

Tilbake soltaket til sin opprinnelige posisjon, sjekker jevnlig for å sikre at det er nivå. Når solen taket er på plass, kan du erstatte headliner og interiør trim stykker også.
Opprettholde soltak
8

Park Chevy Cobalt på en jevn overflate og se på soltaket. Pass på at den er riktig montert, ikke løftes eller reist på én side eller hjørne. Hvis du ser en slik vridning, er det en indikasjon sporene må rengjøres, eller at gummilisten må skiftes.
9

Rengjør gummipakningen rundt utsiden av soltak din med fuktig, lofri klut. Se etter sprekker, hull eller overdreven slitasje i seglet. Bytt den ut hvis du finner slike mangler, for å forhindre lekkasje i det indre av Chevy Cobalt.
10

Fjern Interiør og la duken som dekker taket av din Chevy Cobalt å slippe ned slik at du kan få tilgang til sporene på soltaket ditt. Bruk trykkluft til å blåse ut rusk og smøre spor med 3-in-One smøremiddel.
11

Finn de fire avløp rør som fjerner overflødig vann fra soltak din. Bruk trykkluft til å blåse noe rusk eller tresko fra avløp. Legg merke til at to av disse rørene drenerer til foran bilen din. To renne bakover, vanligvis bak baklykter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/general-car-maintenance/124280.html

Previous:
Next:

Generelt vedlikehold av bil