Norge bil >> Biler >> Car Insurance >> kollisjon Forsikring >> Content

Kollisjon Dekning i en Auto Insurance Policy

Kollisjon forsikring er en form for auto dekning som betaler for skade på eget kjøretøy. Kollisjon forsikring er vanligvis kjøpt i tandem med omfattende dekning for å danne det som kalles fysisk skade dekning. Kollisjon dekning er ikke kreves av noen stat lov, men du må kanskje bære den hvis kjøretøyet er finansiert. Funksjon

Kollisjon dekning betaler for skade på bilen din hvis du er involvert i en ulykke med et annet kjøretøy. Det vil dekke deg for single-bilulykker som treffer et rekkverk eller backing inn i garasjeporten. Kollisjon dekning vil ikke betale for skader hvis du slår et dyr i veibanen eller motta en sprekk eller chip på frontruten, som disse hendelsene ville falle under din omfattende dekning.
Betydning

Uten kollisjon dekning, kan du bli tvunget til å betale for skaden på bilen din hvis en ulykke er din feil. Hvis kjøretøyet er summert, kan du bli fanget i en situasjon hvor du ville stå uten et kjøretøy eller midler til å kjøpe en erstatning. Hvis ulykken er ikke din feil, ville den andre sjåførens ansvar dekning betaler for skade på bilen din, forutsatt at den andre sjåføren har tilstrekkelig dekning beløp.
Egenskaper

Kollisjon dekning betaler for skade på bilen din etter at du betaler en ut-av-lomme beløpet kjent som en egenandel. Mengden av egenandelen kan variere fra så lavt som $ 100 til $ 1000. Jo høyere egenandel, jo mer vil du måtte betale ut av egen lomme i tilfelle en ulykke, men lavere premie vil bli. Hvis kjøretøyet er finansiert, vil låneinstitusjon vanligvis mandat at egenandelen ikke kan overstige et visst nivå.
Kollisjon Claim Betaling

Når du er involvert i en ulykke og trenger å få bilen reparert, kan forsikringsselskapet kompensere for skaden på en av to måter: selskapet vil betale for mengden av reparasjon eller utskifting minus egenandel, eller det vil betale deg basert på den faktiske kontanter verdien av kjøretøy. Hvis firmaet bruker den siste metoden, vil du sannsynligvis få et mindre beløp, fordi denne metoden faktorer i avskrivninger av kjøretøyet.
Hensyn
p Hvis bilen ikke er finansiert, er du fri til å velge om du vil ha kollisjon dekning eller ikke. Hvis bilen din er gammel eller av liten verdi, kan kostnadene for kollisjon forsikring oppveier behovet for å bære den. Hvis du har økonomiske ressurser til å kjøpe en ny bil hvis kjøretøyet er summert, kan du også vurdere ikke bærer dekningen. Et annet alternativ ville være å øke egenandelen så høyt som mulig for å senke premien.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-insurance/collision-insurance/94233.html

Previous:
Next:

kollisjon Forsikring