Norge bil >> Biler >> Car Insurance >> kollisjon Forsikring >> Content

Restverdi på et kjøretøy

Etter en alvorlig krasj , kan kostnadene for å reparere en bil overstiger verdien av bilen. I dette tilfellet , skriver et forsikringsselskap bilens eier en sjekk for restverdien . Restverdi er basert på handel i verdi og andre faktorer . Kostnaden for reparasjon

Når kostnadene for bil reparasjon overstiger handel i verdien av kjøretøyet , forsikringsselskaper vurdere bilen var , og betale eieren restverdi heller enn å betale for reparasjon. Dette gjøres vanligvis i samsvar med lover som hindrer videresalg av oppussede utgjorde biler , for å holde farlige biler av veien .
Bestemme Verdi

Bestemme verdien av bilen er en subjektiv oppgave basert på en rekke faktorer . Den viktigste fastsettelse av restverdi er å slå opp på " blå bok" verdien av bilen . Dette er det laveste pris som en forhandler ville kjøpe bilen for . Andre hensyn er tilstanden på bilen før ulykken . Biler med mekaniske problemer eller høy kjørelengde biler har en lavere restverdi .

Egenandel

Forsikringsselskapene ofte kreve en egenandel som en del av deres kollisjon forsikring og trekke det fra restverdi de betaler ut .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-insurance/collision-insurance/94251.html

Previous:
Next:

kollisjon Forsikring