Norge bil >> Biler >> Car Insurance >> Bilforsikring Krav >> Content

Hva Bruk forsikringsselskaper for markedsverdi av kjøretøy?

Markedsverdi er prisen et forsikringsselskap bruker for å vurdere verdien av en forsikringsgiver. Det er beløpet som betales ut om en bil er erklært en skrive-off. Figuren er vanligvis tatt fra en av flere guider som er basert på faktiske salgspriser for brukte biler over hele landet. Det har vært hevdet at forsikringsselskapene bruker førerne i en urettferdig måte ved forsettlig å finne den laveste verdien snarere enn en gjennomsnittlig, Virkelig verdi forklart

Virkelig verdi er et anslag over hva en vare, i dette sammenheng en bil, ville være verdt hvis videresolgt. Det er ikke det samme som kostnaden for å erstatte den med en ny bil, og fordi avskrivninger er rask i bilmarkedet, er det sannsynlig å være betydelig mindre. En forsikring som kun betaler ut markedsverdi vil vanligvis ha mye lavere premie enn en som betaler på en "ny-for-gamle" basis.
Når markedsverdi brukes

Den mest vanlige bruken av virkelig verdi i bil forsikring er når en forsikringsgiver bestemmer hva du skal gjøre etter en krasj fører til et krav. I de fleste tilfeller vil selskapet få et prisoverslag for kostnadene for reparasjoner. Hvis dette er høyere enn markedsverdi, vil selskapet erklære bilen en avskrivning og bare betale kunden et kontantbeløp tilsvarende markedsverdi.
Kelly Blue Book

En av de vanligste metodene for å vurdere markedsverdi er Kelley Blue Book. Dette er navnet både på en stor bil verdivurdering selskap og rekken av guider den produserer. Guidene er så populær at "blå bok verdi" har blitt et samlebegrep for markedspris, selv om det har vært varemerkebeskyttet av selskapet i en bil sammenheng.
NADA guider

En annen tjeneste som brukes av forsikringsselskapene er de NADA guider, produsert av National Automobile Dealers Association. Som med Kelley Blue Book, er prisene hentet fra faktisk salg av forhandlere over hele landet. NADA hevder sin informasjonen blir brukt av flere bedrifter enn rivaliserende guide utgivere.
Kritikk

Forsikringsselskapene har flere kilder for å vurdere når vurderingen av markedsverdi. Samt Kelley og NADA guider, de kan se på oppføringer i lokale aviser og reklame på nettet. Det har vært juridiske utfordringer som sier at noen forsikringsselskaper og deres agenter ikke bruke disse kildene på en rettferdig måte. Påstanden er at de ikke tar et gjennomsnitt på flere kilder for å produsere en sann markedspris. I stedet de plukke hvilken kilde produsert den laveste verdivurderingen, og dermed kutte utbetalinger for forsikringsselskapene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-insurance/auto-insurance-claims/94090.html

Previous:
Next:

Bilforsikring Krav