Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Vintage Cars >> Content

History of the Headlight

Frontlyktene er en viktig sikkerhetsfunksjon som mange bilister tar for gitt. Tidlige versjoner var svak og upålitelig. Ved midten av det 20. århundre, hadde frontlys-teknologi kommet en lang vei fra sine olje-brenning røtter. Gjennom årene har innovasjoner som dimming, styring og pop-up lykter dukket opp på ulike fabrikater og modeller. Olje-Burning kjørelys

De tidligste bilene i 1880 anbefalte olje-eller acetylen-brenner frontlykter som lignet lanterner. Acetylen hadde litt av en kant på olje fordi det kan bli tent i vind og regn.
Electric kjørelys

Den første bilen utstyrt med elektriske frontlykter var Columbia Electric bil, bygget i Hartford, Connecticut.

Problemer

De første elektriske frontlykter var skjør. De fleste veiene var ikke brolagt i begynnelsen av det 19. århundre, og skaper en humpete tur som var vanskelig på frontlyktene. De tidlige frontlysene var også veldig svak.
Standardisering

I 1940 ble 7-tommers forseglet beam frontlys innført. Denne typen ble standard på alle amerikansk-produserte biler.
Dimming Lights

I 1915 introduserte Guide Lampe Co de første dimming frontlykter, men sjåføren måtte komme seg ut av bilen for å endre dem. To år senere kom Cadillac opp med den første dimmebryter inne i kjøretøyet.
Innovations

Steering frontlykter dukket opp så tidlig som på 1920-tallet på Packards og finnes på luksus biler i dag. Pop-up lykter ble omtalt på 1937 Cord 812 og 1963 Corvette Stingray.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/vintage-cars/93641.html

Previous:
Next:

Vintage Cars