Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Mikrobiler >> Content

Mini Cars av 1940-tallet og 1950

På slutten av andre verdenskrig store deler av Europa lå i ruiner. Det var knapphet på naturressurser, mat, elektrisitet og bensin. Mens amerikanerne var nyter relativ velstand, gjenspeiles i stadig større biler blir produsert i Detroit, europeiske ingeniører taklet utfordringen med å gi økonomisk, drivstoffeffektive biler som lett kunne navigere smale og ofte bombe-pepret gatene i europeiske byer. Resultatet ble en rekke små, mini biler eller Mikrobiler blir produsert i hele Europa inntil begynnelsen av 1960. Definisjon av en mini bil

Primært produsert i Europa, selv om noen ble laget i Japan, Australia og USA, er mini biler også kalt microcars eller boble biler. De har motorer i henhold 750 cc. De fleste har bare to dører, men noen modeller er utstyrt med en enkel dør, og er mindre enn 10 meter i lengde.
Italiensk Mini Cars

Fiat introduserte 500C i 1949, baserer det på den originale Fiat 500, som først ble produsert i 1936 og kalt Topolino, som er italiensk for Mikke Mus. 1949 Topolino (navnet fast gjennom hele bilens historie) inneholdt økt lagringsplass, i stor grad takket være reservehjul blir lagret under bagasjeromsgulvet. Fiat 500C var en toseter med en 569 cc motor som skapte 16,5 hestekrefter og hadde en toppfart på 59 mph.

På slutten av 1950-tallet Vespa, det italienske selskapet, best kjent for sin scootere, produsert en serie på tre hjul, lukkede mini biler.

tyske Mini Cars

Den tyske fly produsenten Messerschmitt sint en rekke mini bilmodeller, som begynner med 1953 Messerschmitt KR-175. Den Messerschmitts var tre hjul to-setere. Messerschmitts var tilgjengelig gjennom 1964 årsmodell.

BMW også gjort en rekke mini biler. Deres Isetta 250 og 300 Bubble Vindu modellene ble produsert fra 1955 gjennom 1957. Den 250-modellen hadde en ensylindret motor som genererte 12 hestekrefter og en toppfart på 52 mph. Isetta 350 hadde 13 hestekrefter og en toppfart på 52 mph.
Norsk Mini Cars

Norsk designer Lawrence Bond utviklet en 500 cc mini bil som gjorde bruk av fordelene av både motorsykler og biler og kalte den for Bond minicar MK A. Den ble først produsert i 1950. Den Bond minicar MK fortsatte i produksjon frem til 1959, med hver hovedrevisjon få en ny modell brev betegnelse. Den endelige modellen produserte var MK F.
franske Mini Cars

Under den tyske okkupasjonen, var bensin nesten umulig å finne i Frankrike. De fleste franske borgere brukte pedal-drevet, tre funksjonsfriske Velocars for transport. Etter krigens slutt i 1945 ble Velocar Type H en Moteur (med motor) versjon innført. For å gjøre kjøretøyet egnet for en bensindrevet motor, ble et sett av pedaler trukket ut av den bakre, noe som gjør plass for drivstoff-tank, og en frontrute ble tilsatt. Type-H hadde en toppfart på 21 mph og veide 176 pounds.
The End Of The Mini Cars

Europa begynte å oppleve økonomisk utvinning av de tidlige 1960-tallet. Ressurser, særlig bensin, ble lettere tilgjengelig. Selskaper som Volkswagen og Renault begynte å produsere store biler, og mini bilene gikk ut av produksjon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/microcars/92918.html

Previous:
Next:

Mikrobiler