Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Om Classic Jaguars

Classic Jaguars er en bil samleobjekt og Jaguar entusiast drøm bil. Sporty og rask, hadde den klassiske Jaguar stor suksess i flere billøp før andre verdenskrig. Jaguar var den første til å introdusere den raskeste bilen hittil i 1948 Earls Court Motor Show. Den XK 120 Roadster tilbudt en jevn ride, overlegne kjøreegenskaper og styling, alt mens skilte med en toppfart på 120 mph. I dag, klassiske Jaguar-entusiaster og eiere samles på nettet og i person å dele sin kjærlighet til Jaguar. Historie

Selskapet som til slutt ville produsere Jaguar ble grunnlagt i Blackpool, England, etter et par MC-entusiaster den 4. september 1922. William Walmsley og Williams Lyons sette opp et selskap med det formål å produsere motorsykkel sidevogner, kalt Swallow Sidecar Company. Dette selskapet produserte motorsykkel sidevogner frem til første verdenskrig II.The Seven Austin, omtalt som "folkets bil", ble produsert av Swallow Sidecar Company, som hadde endret sitt navn til Karosseri Co The Austin Seven ble produsert i 1926 og ble produsert av en spartansk design. Den Karosseri Co hadde flyttet til en større produksjon plass fordi det hadde begynt å produsere tilpassede bilkarosserier for Standard, Morris, Wolseley, Fiat og Swift.The SS1, fakturert som selskapets første bil, var basert på en modifisert standard chassis og en seks -sylindret motor. I 1931 ble det introdusert for publikum under en utstilling i London. Det var en annen versjon produsert, kalt SS2, og som inneholdt en mindre, firesylindret engine.The SS1 hadde en kort kupeen, et bagasjerom støvel med et reservehjul plassert på baksiden, wire hjul, og satt lavt, med en lang body.In 1933, endret Karosseri Co navn til SS Cars Ltd og Lyons ble administrerende direktør. I 1936 kjøpte Lyons Walmsley ut. Harry Weslake, som var kjent som en av de beste motor eksperter i bransjen, sluttet SS Cars Ltd i 1934. I løpet av den tiden, introduserte han topplokk med OHV ventil ordning, og det viste seg å være ganske reliable.In 1935 ble navnet Jaguar brukes for første gang, og det var også i løpet av dette året at William Heynes sluttet SS Cars Ltd som politimesteren engineer.The selskapet begynte å produsere cabrioleter, limousiner og sportsbiler som kom utstyrt med 1,5, 2,5 og 3,5-liters motorer.
Betydning

Det mest bemerkelsesverdige kjøretøy under pre-verdenskrig var SS Cars Ltd SS 100-modellen, som kom utstyrt med en 3,5-liters motor. Dette var den mest berømte og raskeste Jaguar på markedet, med en akselerasjon tid fra 0 til 60 mph på 10,5 sekunder. Denne modellen ble en av de mest kjente Jaguar biler på grunn av stor racing suksess på Alpine Rally, The Monte Carlo rally, Marne Grand Prix i Reims, RAC Rally og Villa Real internasjonale racing event.During verdenskrig, all produksjon forskjøvet i et forsøk på å støtte krigen, men etter krigen, SS Cars Ltd gjort en navneendring som vil påvirke bilene sine for alltid. De kalte sitt selskap Jaguar Cars Ltd og gjenopptatt produksjonen av sine biler. Den første Jaguars å bli produsert omtalt venstre side kjøring kontroller som et alternativ til bilkjøpere.
Bilder Typer

Lyons utviklet en ny bil i 1946, som ble inspirert av BMW 328-modellen. Den nye sportsbil, kalt XK 120, var utstyrt med en sekssylindret x2 OHC motor. Selv om denne nye bilen ble innført, Lyons fortsatte å oppdatere de eldre modellene at hans selskap hadde tidligere produced.In 1948 ble XK 120 Roadster innført, deretter i 1951, på Geneva Motor Show, ble XK 120 Fast hodet kupé introdusert. Dette ble fakturert som en touring bil og kom utstyrt med vind-up dør vinduer og en finer dashbordet. Så i 1953, Jaguar introduserte XK 120 Drophead Coupe, omtalt Denne bilen et konvertibelt hette som var fullt trimmed.Rack og pinion styring, ekstra krom, 190 hestekrefter, større støtfangere og en støpt grill var funksjoner som ble introdusert i 1954 på XK 140. Denne bilen også omtalt rom for svært små barn bak fører-og passasjersetet seats.By 1957 XK utforming begynte å se utdatert, slik at Jaguar XK 150 fikk en lunken velkomst. Til tross for kritikken, den XK 150 fortsatte å bli produsert fram til 1961.
Hensyn

fall frem til midten av 1950-tallet, hadde Jaguar vært kjent for å selge bare sports-og luksusbiler kjøretøy. I tillegg hadde selskapet også solgt en stor del av sin produksjon i utenlandske markeder. Jaguar ble satt i en prekær situasjon, fordi de fryktet at en utenlandsk regjering ville lukke sitt marked til deres selskap. I tillegg, hvis en resesjon skulle treffe, ville det desimere markedet for sports-og luksus vehicles.With disse betraktninger i tankene, bestemte Jaguar at de trengte å sementere sin posisjon i bilproduksjon markedet ved å lage en bil som kan bli solgt til et større marked hjemme. som svar på dette, Jaguar MK jeg ble introdusert i 1955 under bilutstillingen. Denne bilen er designet for å appellere til hjemmemarkedet og fylle deres produkt gap.The Jaguar MK II ble en umiddelbar suksess og inneholdt en nydesignet dash og mye større glass området. I tillegg var skinnseter standard i disse bilene før i 1967, da i et forsøk på å kutte kostnader, Jaguar startet med skinnseter som et alternativ, snarere enn en standard feature.In et forsøk på å fylle gapet markedet, flere andre varianter av Jaguar ble produsert mellom 3.8S og mkx modeller.
Effects

grunn av den blomstrende Jaguar markedet, ble Daimler selskapet interessert i Jaguar Cars Ltd og kjøpte dem i 1960. William Lyons forlot sin stilling som administrerende direktør i Jaguar-konsernet i 1966, selv om han fortsatte som konsernsjef og styreformann. Lyons pensjonerte seg i 1972, men Jaguar bilen selskapet vil se mange flere endringer.
Fordeler

grunn av Lyons 'og Walmsley innsikt i 1922, har Jaguar blitt kjent over hele verden og produksjon fortsetter i dag. Teknologiske fremskritt fortsetter å gjøre bilen bedre og raskere. Det er fortsatt kjent som en dyr og luksuriøs sportsbil, og med en base pris på $ 77 975 for den XK-modellen, kan prislappen kjøpere vet at denne bilen er ikke for alle.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90326.html

Previous:
Next:

Classic Cars