Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Classic Cars >> Content

Informasjon om 1961 Jaguar

Med sitt emblem av en hoppende jaguar og et rykte for å bygge luksusbiler med høy ytelse og morderen utseende, er Jaguar en britisk ikon. Fra 1948 Mark IV og 1992-1994 XJ 220 - som holdt verdensrekorden for raskeste serieproduserte bil - til den moderne utvalg av X-type, XF, flaggskipet XJ og XK grand tourer biler, Jaguar biler har alltid vært i en klasse for seg. De 1961 modellene var ikke noe unntak. Modeller

Mark IX var Jaguar flaggskip i full størrelse luksus sedan mellom 1959 og 1961. I 1961 ble det erstattet av Mark X, selv om begge modellene ble produsert det året. Mens Mark 2 fortsatte å fylle mid-size kategori, var det store utgivelsen i 1961 E-Type. Dette sportsbil var en av Jaguar største suksesser og ble rangert som verdens vakreste bil av Daily Telegraph, mens Sports Car International magazine vurdert det første blant de beste sportsbiler i 1960. Et dusin lette versjonene ble også produsert, hvor bare ni igjen i 2010. Disse er blant de mest ettertraktede bilene i verden av samlere.
Egenskaper

Alle disse modellene var bakhjulsdrift, og alle kjennetegnet tung bruk av lær og tre i interiøret. The Jaguars også inneholdt fire hjul servo-disc-bremser, en funksjon uvanlig på den tiden, selv om servostyring var vanlig i luksus og ytelse biler da. E-Type i tillegg omtalt uavhengig coil-våren bakhjulsoppheng, noe som resulterer i jevnere kjøreegenskaper.

Engines

The Mark IX hadde en 3.8L (3891cc) 220hp DOHC Straight-6 motor, gir det en toppfart på 114 km /h og en 0-60 mph akselerasjon tid på 11,3 sekunder, mens du brenner 15,2 miles per gallon. Den Mark X hadde samme motor, med liten ytelse varians på grunn av forskjeller i den form og størrelse av de to modeller. The Mark 2 kom med 2.5L, 3.4L og 3.8L Straight-seks motoralternativer, med 220hp 3.8L modell som kan nå opp til 125 mph og akselererende 0-60 mph på bare 8,5 sekunder. E-Type er 3.8L DOHC Straight-8 motoren produserte 256bhp og nådde hastigheter på opptil 149,1 mph, akselererende 0-60 i 7,1 sekunder og forbruker 17,7 mpg drivstoff.
Estetikk

1961 modellen av Mark IX, med sin vertikalt langstrakt grill, svært uttalt kurver og bakskjerm pukkel, skiller seg ut som den siste modellen med en virkelig klassisk utseende, som sin etterfølger - Mark X - støttet et mer moderne utseende. Sistnevnte, med sine fire avrundede frontlykter, ble den første bilen til å ha den moderne Jaguar ansiktet. Men det var også den siste som har rikelig treverk. E-Type langstrakte panseret, "munn" åpning grill, aluminium-trimmet konsollen og paneler og valgfrie krom-hjul med eiker ga det ser ut som gjorde Enzo Ferrari selv kaller det den vakreste bilen noensinne laget.

Vintage Racing

1961 Jaguar E-Type har blitt brukt mye i vintage racing turneringer. Ifølge Seriouswheels.com, er E-type den perfekte racerbil for vintage løp på grunn av sin ideelle kraft-til-vekt-forhold og gode kjøreegenskaper. Vanligvis, Jaguar E-type som brukes i vintage race turneringer har oppgraderinger gjort på fremre og bakre bryte systemer og suspensjon, og er integrert med en fire-trinns girkasse. Når en Jaguar E-Type er racing i alle tilfelle, vil mange vintage bilentusiaster og Jaguar samlere uunngåelig komme til rase, på grunn av sin "legendariske" status.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/classic-cars/90416.html

Previous:
Next:

Classic Cars