Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hvordan trådmåler arbeid?

En av de vanligste måtene å måle avstanden mellom to punkter er med en linjal. Den ene enden er foret opp med null mark på linjalen, og den personen gjør måling bare observerer hvor de andre punkt lander. Problemet med denne metoden er at det ikke fungerer virkelig for svært små målinger. Det er slett ingen god måte å Eyeballing en liten gap og avgjøre om det er 15/1000 av en tomme eller 16/1000 av en tomme. En bladsøker er et enkelt verktøy som brukes til å måle svært små åpninger. Følerlære Mechanics

trådmåler er en liten stripe av metall, utformet for å ha en viss presis bredde. Ofte er flere forenet med hverandre ved et hengsel, slik at de åpner som en kinesisk vifte. Hver trådmåleren er litt større enn den som kommer foran den. Dette gjør at en mekaniker til å enkelt velge den perfekte måleren for en jobb. Noen følerblader er konisk stedet for rett. De har målinger opp og ned sine lengder, noe som indikerer bredden av måleren på det aktuelle punktet.
Med en bladsøker

En mekaniker eller tekniker anslår størrelsen på en liten spalte han ønsker å måle, for eksempel gapet i en tennplugg. Han trekker ut en bladsøker av at bredde og prøver å skyve det i. Hvis bladsøker er for løs, prøver han en større. Hvis det er for stort til å gli inn i gapet, prøver han en mindre en. Når han endelig finner den perfekte gauge, bør det gli i tett, men med letthet. Hvis han bruker en konisk gauge, vil teknikeren sakte skyv det inn til han ikke kan presse den ytterligere. Han ser deretter på måleren for å se bredden måling på det punktet der det snugs inne i gapet. Dette forteller ham bredden av gapet.

Applications

trådmåler er ofte brukt ikke bare til å måle et gap, men også for å justere den. Gapet er utvidet - vanligvis med en settskrue - inntil bladsøker passer inn uten problem. Deretter er det sakte lukkes før det er inntil sidene av måleren. Trådmåler blir brukt på denne måten å justere komponenter i biler, for eksempel tennplugg hull. Den kan også brukes i mange andre programmer, som for eksempel å sette strengen høyde i en gitar eller kalibrerer maskiner.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71206.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair