Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hva er en Blown toppakning?

En toppakning er en del av en forbrenningsmotor som forsegler topplokk til motorblokken. Formålet med denne komponenten er å sørge for at kompresjonen holder seg på et maksimalt nivå og kjølevæske eller motorolje ikke lekker inn i sylindrene. Imidlertid har hode pakninger vært kjent for å svikte ganske vanlig. Alvorlig skade på hodet pakning som får den til å fullstendig bryte ned er kjent som en blåst toppakning.
Det er håp for din toppakning
Expert Insight

Når en toppakning svikter, skjer det vanligvis ved tynneste området mellom tilstøtende sylindere, som er et svakt punkt. Toppakning sprekker eller blir brent, og som et resultat komprimering lekkasjer mellom sylindere. Dette fører til et betydelig fall i motorens kraft og ytelse.

Andre problemer kan oppstå også. For eksempel kan avgassene finne veien inn i kjølesystemet, og kjølevæsken kan lekke inn i sylindrene. Resultatet er at motoren blir overopphetet. Også når kjølevæsken lekker, utvanner det motorolje, noe som øker motorens slitasje. Hvis kjølevæske fortsetter å lekke inn i sylindrene, motoren kan "HydroLock." Den endelige resultatet er betydelig skade på motoren.
Kjøring med Blown toppakning
p Det kan være mulig å midlertidig kjøre med en blåst toppakning. Men hvis du fortsetter å gjøre det, vil det kontinuerlig føre til skade på motoren på grunn av gjentatt overoppheting og en nådeløs tap av smøring. Etter hvert vil all kjølevæsken borte og motoren din vil mislykkes.
Hvorfor vises en toppakning Blow?

Flere faktorer vil føre til at toppakning å blåse. Bruken av aluminium topplokk i stedet for jern de i noen moderne biler er en grunn. Aluminium har en større termisk ekspansjon hastighet enn jern, som legger mer stress på toppakning og kan føre til at det å mislykkes.

En annen vanlig årsak er feil installasjon av toppakning. Under reparasjon eller service, hvis hodet bolter var ikke strammes i riktig rekkefølge, eller til den angitte verdien, kan det hende at toppakning lekke og til slutt mislykkes. I tillegg kan motoren overopphetes og unormal forbrenning føre toppakning svikt.
Kostnadene for reparasjon

Når det kommer til en blåst toppakning, betyr reparasjon hovedsak erstatning. Forutsatt at du får den reparert med forhandleren eller en pålitelig uavhengig verksted med anstendig deler, være forberedt på en pris som varierer mellom $ 1000 og $ 3000. Ifølge RepairPal sin Repair Pris Estimator, vil kostnaden for å reparere en blåst toppakning på en 2004 Toyota Camry koste deg ca $ 1095 til $ 1417 for reparasjon. Hvor dyrt reparasjonen avhenger av hvor du få det erstattet, merke og modell av bilen, type motor og kvaliteten på delene som blir brukt.
Gjøre det selv

Du kan reparere dette problemet selv til en brøkdel av den prisen. Selv om prosessen ikke er vanskelig, er det meget tidkrevende og krever i det minste noen ferdighet med mekanisk reparasjon. Hvis du kan håndtere det grunnleggende, og tid er ikke et problem for deg, vil du være i stand til å gjøre det, og spare deg $ 800 til $ 1000 i prosessen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71361.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair