Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hvordan erstatte en Serpentine belte på en 2002 Buick Rendezvous

The 2002 Buick Rendezvous har en 3,4-liters sekssylindret motor. The Serpentine beltet i denne motoren inneholder en inline flere trinse system drevet av veivakselen. Ett belte driver dynamo, servostyring, vannpumpe og klimaanlegget. Den belteføring diagrammet er plassert på den fremre motorrommet ramme-skinnen ved siden forskyvning klistremerke. Når beltet viser tegn på tørråte og begynner å sprekke, må den byttes ut. Siden Serpentine beltet driver all makt tilbehør, hvis det bryter, vil Rendezvous bli gjort ubrukelig. Du trenger
Serpentine belte verktøy med adaptere
Routing diagram
Replacement belte
Ratchet og socket sett
Vis flere instruksjoner
en

Locate strammeren skivene. Det er rett under dynamoen på venstre side (mot motoren) i motorrommet. To forskjellige typer trinser kan ha blitt brukt til produksjon av Buick Rendezvous. Alle rommene har et annet belte release mulighet. Det vil enten være en bolt hodet på midten av strammer skivene eller en 3/8-inch firkant.
2

Sett inn riktig adapter på beltestrammeren verktøy for å imøtekomme skruehodet eller firkant av strammeren skivene.
3

Plasser Serpentine beltet verktøyet og adapter på bolten hodet eller firkant av strammeren skivene og slipp drivreim ved å vri verktøyet med klokken. Mens fastholding av verktøyet for å avlaste spenningen av remmen med en hånd, skyver remmen av dynamoen skivene med den andre. Være forsiktig med å la beltet verktøy for å skli eller det kan svinge tilbake og forårsake skade.
4

La beltet verktøy for å returnere strammeren tilbake til sin sittende stilling når beltet har blitt fjernet fra dynamo skivene. Fjern verktøyet.
5

Arbeid beltet ut av alle trinser. Siden begrenset tilgang er tilgjengelig på 3,4-liters motor, kan fjerning av nedre sprutbeskyttelse bidra til å fjerne og deretter installere det nye beltet. Om nødvendig, fjern den nedre sprutbeskyttelse ved hjelp av en skralle og socket satt til å fjerne festeboltene.
6

Fjern beltet og deretter sammenligne sin lengde og rib telle til erstatning beltet for å sikre at riktig belte ble kjøpt. Siden strammeren bare svinger litt, vil bare ett belte passe på denne motoren.
7

Installer ny reim starter på veivakselen på bunnen. Referer til ruting diagrammet for å sikre at du plasserer den riflete side av beltet riktig inn i sporete trinser av veivakselen, servostyring pumpe, vannpumpe og klimaanlegget enhet (se Ressurser). Den flate siden av beltet vil gå mot overflaten av øvre og nedre dagdriver trinser. Ikke innlemme beltet rundt dynamoen skivene på dette tidspunktet.
8

Hold beltet opp i nærheten av dynamoen skivene og inspisere den nedre delen av beltet for å sikre ribbeina er justert i sporene. En feiljustert rib på en trinse vil hindre at beltet blir installert på den siste dynamoen skivene.
9

Sett beltet verktøyet på bolt hodet eller firkant av beltestrammeren mens du fremdeles holder beltet nær dynamoen. Drei strammeren med klokken for å flytte strammer skivene, som vil tillate deg å skli beltet på dynamoen. Hvis det ikke passer ordentlig, er beltet feiljustert et sted.
10

Fjern alle verktøyene fra motorrommet området etter beltet har blitt erstattet. Start motoren og inspisere driften av beltet for å sikre at det bor på plass og ingen squeals eller knirking er til stede.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71205.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair