Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Effekten av å bruke utvidelser på momentnøkler

Torque er et mål på roterende kraft, eller hvor hardt noe blir vridd. Det kan beregnes ved å multiplisere lengden av skiftenøkkelen av kraften anordnet i enden. For eksempel, å trykke ned på enden av en fot lang skrunøkkel med 100 pounds av kraft resulterer i 100 fot-pounds. Hvorfor det er viktig

Kronglete bolter med riktig moment når du installerer dem er viktig når man jobber på maskiner for tetning, bolt strekk, og komprimering av de boltede deler. En momentnøkkel måler dette moment og gjør at bolten som skal installeres riktig. Ofte dreiemoment spesifikasjonene for bolter er ganske høy, i noen tilfeller høyere enn et menneske kan lett oppnå. En gammel og svært effektivt triks for å øke dreiemomentet er å sette en forlengelse, ofte kalt en juksemaker-bar, på enden av skiftenøkkelen.
Hjelp av en juksemaker Bar På en Torque Wrench

Spørsmålet er, vil en momentnøkkel fortsatt måle nøyaktig hvis en juksemaker bar blir brukt på slutten? Svaret er ja. All denne konfigurasjon vil gjøre er å øke den kraft på enden av momentnøkkel. Dreiemomentet målt ved skiftenøkkel bryr seg ikke om det er en hånd trykke ned på skiftenøkkel eller hvis en juksemaker-bar er leverandør av kraft.
Hvorfor det fungerer

Anta et moment spec er 200 fot-pounds og alt du trenger er en en fot skiftenøkkel. For å få 200 fot-pounds du må trykke fastnøkkelen ned med 200 pounds av makt. Dette kan være vanskelig, spesielt hvis du bare veier 100 pounds.But hvis du legger en 1 fot forlengelse, er den totale lengden nå to meter. En styrke på 100 pounds ganger en lengde på 2 meter gir 200 fot-pounds.The dreiemoment er 200 fot-pounds målt hvor som helst langs linjen. Så hva er kraften på enden av skiftenøkkelen - tross alt, er kraften hva skiftenøkkelen faktisk måler. Dreiemoment er tvinge bare i en sirkel. Skiftenøkkelen er kalibrert for sin en fots lengde. Reversere likningen, kan du se at makt er dreiemoment dividert med lengden. Så hvis dreiemoment er 200 fot-pounds, og momentnøkkelen er en fot, så kraften på enden av skiftenøkkelen ligger 200 pounds. Skiftenøkkelen vil måle nøyaktig
fysikk

Ligningen for dreiemoment er:. Torque = lengde x forceNow hvis lengde = 2 ft, og kraft = £ 100, thenTorque = 2 ft x £ 100 = 200 ft-lbs.This er sant hvor som helst langs momentnøkkel og dens extension.Now, bruke enkle algebra til dreiemoment ligningen givesforce = Dreiemoment /length.But nå lengde = 1 fot Så, kraft = 200 ft-lb /1 ft = £ 200, som er nøyaktig hva den skal måle.
Konklusjon

er det greit å bruke en forlengelse eller cheater bar med en momentnøkkel. Bare sørg for at det er en stout rør ellers vil det bøyes eller brekke.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71132.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair