Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Slik bruker du en Torque Wrench

En av de nødvendige verktøyene for hjemmet bilmekaniker er en momentnøkkel. Hvis du ønsker å følge alle produsentens anbefalinger for reparasjoner og rutinemessig service, må du vite hvor tett å stramme boltene. Momentnøkkelen vil fortelle deg nøyaktig hvor tett noe er, og lar deg sette skiftenøkkel slik at du ikke over-stramme en bolt eller mutter. Instruksjoner
en

Undersøk momentnøkkel. Du vil se at momentnøkkel ser veldig mye ut som en standard pipenøkkel bortsett fra at den nederste delen av håndtaket har en ring som du kan rotere for å sette graden av makt du ønsker å øve på en bolt eller mutter som du strammer den. Ved å dreie på Velgeren, kan du endre styrken grensen for skiftenøkkelen.
2

Se i manualen for merke og modell av bilen for å finne ut hva produsentens anbefalte "torque" er for den spesielle mutteren eller bolt du strammer.
3

Ta skiven på slutten av skiftenøkkel og endre oppringt ved å rotere det frem eller tilbake for å komme til innstilling angitt i bruksanvisningen. Pass på at momentnøkkel er satt i de riktige enheter for håndboken som du bruker. Det finnes to standard-målesystemer som benyttes til å måle kraft. Det ene er det metriske system og den andre er den amerikanske Imperial system.
4

Finn riktig socket for mutter eller bolt du har planer om innstramming. Fest den til skiftenøkkel og fest det til bolt eller mutter. Begynn å stramme bolten eller mutteren med skiftenøkkel og fortsette i korte strøk av skiftenøkkelen håndtaket.
5

Stopp innstramming når skiftenøkkelen føles som det "pauser" eller slips på mutteren. Dette er da den kraft som blir utøvet på skrunøkkelen har nådd den anbefalte mengde kraft. Skiftenøkkelen faktisk ikke bryte eller skli på mutteren. Det er en mekanisme inni håndtaket på nøkkelen som frigjør kraft, når den når innstillingen på håndtaket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/70930.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair