Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hvordan Hone en Cylinder

Honing en sylinder høres komplisert i starten, fører til at mange folk å ta sine motorblokker til fagfolk for en enkel finpusse. I virkeligheten er honing utgangspunktet bare polering metall, og det er noe den gjennomsnittlige gjør-det-selv-mekaniker kan lett gjøre når motoren er strippet hverandre. Verktøyene som kreves for dette prosjektet er billig og kan lett bli funnet på Internett eller på mange automotive butikker. En sylinder-bryning settet festes vanligvis til en elektrisk drill og er et enkelt sylindrisk enhet med en slipende flate. Spinning enheten er kastet inn i sylindrene flere ganger til ønsket overflatestruktur er oppnådd. Disse instruksjonene forutsetter at du allerede har revet motoren ned, er sylindrene eksponert og du er klar til å begynne honing. Du trenger
Boring verktøy
Drill
Oljebasert glidemiddel
lofri klut
Vis flere instruksjoner
en

Velg riktig -sized honing verktøyet. Huske på når du gjør ditt valg at disse er bevisst bygget litt overdimensjonert. For eksempel, hvis sylinderen du ønsker å finpusse er to inches bred, er det ikke nødvendig å kjøpe en honing verktøy som er større enn 2 inches bredt. Det vil automatisk komme litt større så det gjelder tilstrekkelig press for å polere sylinderveggene. Mengden av polering gjort er ikke bestemt av bredden av verktøyet, men heller av hvor lenge det er brukt inne i sylinderen.
2

Ønsket rotasjonshastighet er 1200 til 1600 rpm, så sørg for at at hastigheten er innenfor drill normale driftsområde på full effekt. Hvis drill har en hastighet utvalg bryteren, sett den til rundt 1400 rpm. Noen roterende enhet som opererer innenfor den påkrevde turtallsområde vil fungere, men en drill er vanligvis den mest praktisk enhet for denne oppgaven. Hvis du bruker en oppladbar drill, pass på at batteriet er fulladet før du begynner. En redusert kostnad kunne senke turtallet og endre resultatene.
3

Smør rikelig til honing enheten. Enhver olje-basert glidemiddel vil arbeide for denne oppgaven. Mineral olje eller glidemiddel spesielt laget for sylinder honing vil fungere fint. Roter sakte brynestein som bruker drill, og hell olje over hele kontaktflaten. For å sikre riktig smøring, bruke mer olje enn det som synes å være nødvendig. Det er bedre å ha for mye enn ikke nok.
4

Hold avtrekkeren på drill til maksimal drift hastighet, og raskt stakk den inn og ut av sylinderen flere ganger. Denne prosessen fjerner metall raskt, så ikke gå mer enn fem støt uten å stoppe for å sjekke sylinderveggene. Det ønskede ferdige produktet vil være skinnende, uten synlige kutt, riper eller slitasje, men du ønsker å fjerne så lite metall som mulig. Når det ser du er halvveis ferdig, snu retningen på drill (med klokken i stedet for mot klokken, eller vice versa) for å produsere et kryss og tvers mønster som hjelper peilepinnen til sylinderveggene.
5

Når ferdig, vaskes overflateareal med såpevann. Den bryneprosessen produserer metall støv og fragmenter i sylinderen som kan forårsake skade på motoren, så det er viktig å rense bort så mye av metallet som mulig. Når sylinderen har blitt grundig vasket og tørket med en lofri klut, påfør et tynt lag med motorolje til den ferske polert overflate for å hindre oksidering.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71044.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair