Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hvordan lese OBD2 Codes

Siden 1996 har hver bil produsert blitt pålagt å ha en Onboard Diagnostisk system ved lov. Dette systemet overvåker bilens ytelse og varsle føreren når den oppdager noen problemer. Kodene kan lastes ned og leses med en OBD2 kode leser eller spilt inn med hjelp av "Check Engine" lyset på dashbordet og en jumper wire. Du trenger
OBD2 kode leser
Byglingstråd
service manual
Vis mer Instruksjoner
Bruk en OBD2 kode Reader
en

Kjøp din OBD2 leser fra et nettsted som OBD-koder (se Resources nedenfor). OBD2 leserne er tilgjengelig som personlige håndholdte lesere eller profesjonelle lesere for auto teknikere. Personlige lesere er mindre komplisert, men vil gjøre jobben med å hente og oversette OBD2 koder.
2

Koble OBD2 leseren til bilen din. Finn den 16-pin hunn-kontakt inne i bilen, som er mest sannsynlig i fotbrønnen på førersiden. Lenke koden leseren til kontakten med adapter kabel.
3

Vent til leseren å starte. Koden leser vil sjekke bilen din datamaskin for å finne ut hvilken protokoll som brukes, og deretter koble til. Når leseren har koblet til, vil den lese kodene gitt av datamaskinen og vise den.
4

Sjekk din service manual for en tolkning av koden. Selv om noen personlige OBD2 kode lesere, som Innova Digital Canobd2 Tool og Canscan K900 Kode Reader, er utstyrt for å vise definisjonene av kodene, andre ikke. Low-end personlige kode lesere vil bare vise koden generert av bilen din datamaskin
Les feilkoder Uten en OBD2 kode Reader
5

Finn 16. - pin datalink kontakt. Koble hoppe ledningen til terminal 4 og 9 av kontakten. Vri nøkkelen til "On" posisjon uten å starte motoren.
6

Se "Check Engine" light. Dette lyset vil begynne å blinke i bestemte mønstre for å indikere en 1 - eller 2-sifret Diagnostic Trouble Code. De blinker vil bli lang for det første sifferet, kort for det andre sifferet og blank hvis sifferet er 0.
7

Record alle kodene gitt. "Check Engine" light vil vise kodene i rekkefølge og deretter terpe dem i rekkefølge. Se i reparasjon for å sjekke om betydningen av kodene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/70964.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair