Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Generell Auto Repair >> Content

Hva er den beste oljen for en Harley Davidson

Du kan ikke bruke bare noe olje for en Harley Davidson - det må være en spesiell olje, som Harley er ikke vannkjølt. Derfor er den oljen som brukes til å bidra til å holde motoren kjøles. Harley gjør en bestemt olje som ikke er tilgjengelig på de fleste auto deler butikker. Vekten av oljen er avhengig av lufttemperaturen. Det hjelper å forstå at en luftkjølt motorsykkel motor er annerledes på mange måter enn en fire-takts bilmotor, som det er luftkjølt og bruker ingen ekstra fans. I en av de få bilmotorer som benytter en luftkjølt motor, er det alltid en vifte som brukes til å styre luften og varmen ned og bort fra sylindrene og topplokkene. Dette øker den kjøling prosess for det meste når kjøretøyet har ingen bevegelse fremover. Typer:

Motorsykler som er luftkjølt bruker en mye høyere viskositet enn de som er vannkjølt. Harley Davidson anbefaler at oljen skiftes på de første 500 miles og deretter hver 2500 etterpå. For klima temperaturer på 40 grader og under, er riktig olje HD for Harley Davidson grade 58 vekt. For temperaturer på 40 grader og opp: HD klasse 75 vekt. For temperaturer på 90 grader og opp:. HD grade 105 vekt
Betydning:

Uten bruk av riktig olje, vil ikke motoren kunne opprettholde olje trykk under alle omstendigheter, og dette vil gi sterk slitasje i løpet av kort tid. Selv riktig oljen må skiftes med hensyn til dets viskositet, avhengig av klimaet. Motorsykkel olje i ikke brukes i biler og vise versa
Fakta:.
P Det er en fordel å forstå den luftkjølte motorsykkel motor og kravet om at gjøres ved at oljen i all-slags vær. Uten hjelp av en kjølevifte, temperaturene absorbert av oljen er langt høyere og svinger langt mer enn en bil. Forstå dette, er det åpenbart at oljen i samsvar til dette miljøet er nødvendig for å opprettholde riktig smøring kravene for denne varme rekkevidde. Denne kunnskapen vil bidra til å forlenge levetiden på motoren.
Egenskaper

Harley Davidson olje har en langt høyere viskositet eller vekt enn en bil fordi som olje blir varmere , det blir tynnere. En vanlig bil olje er fem W30. Dette gjør det mulig for oljen i varme temperaturer for å gå lenger ned enn fem-vekt og ikke tykkere i kalde temperaturer til 30-vekt. Dette ville aldri gjøre i en Harley, som oljen ville være så tynn lagrene ville slites ut på kort tid. Harley trenger tung olje siden motoren alltid går varm.
Fordeler

å få fordelene av å bruke riktig olje, må den alltid skiftes ut i tide. Hvis sesongmessige endringer eller endringer i temperatur er forventet, bør disse forskjellige vekter holdes i bakhodet for fortsatt ytelse. Alltid skifte olje filter sammen med oljen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/general-auto-repair/71052.html

Previous:
Next:

Generell Auto Repair