Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> kjølesystemer >> Content

Hvordan erstatte en viftereim på en 1998 Mazda protesjé

De 1998 Mazda Protege modell biler kom utstyrt med enten en serpentin belte eller en stasjon belte som driver kjøleviften. Den serpentin belte er et enkelt bredt belte som er ført rundt alle motorens tilbehør trinser, slik at den enkelt belte kan betjene alle motor deler samtidig. En drivreim opererer bare opp til tre motor deler på en gang. The Serpentine beltet for 1998-protesjé spennes av en fjærbelastet strammer, og stasjonen beltet er strammet av dynamoen brakett eller et tomgangsskiven. Du trenger
lommelykt
1/2-inch stasjonen breaker bar
1/2-inch stasjonen socket satt
1/2-inch skralle
New viftereim

Vis flere instruksjoner
Skifte en Serpentine Belt på en 1998 Mazda protesjé
en

Park 1998 Mazda protesjé på et plant underlag og slå av motoren. Sett på parkeringsbremsen og åpne panseret. Løft panseret og vente en time eller to for motoren helt avkjølt. Finn Serpentine beltet ruting diagram som er stemplet på toppen av plast fan liksvøpet dekker radiatoren. The Serpentine beltet ruting diagrammet viser riktig ruting instruksjoner for ruting den nye beltet. Hvis diagrammet ikke kan bli funnet, skriver du ned den nøyaktige ruting av beltet med en penn og en notatblokk ved å se på ruting retning av det gamle beltet.
2

Shine en lommelykt på motoren tilbehør belter på forsiden av motoren. Hvis beltet er en serpentin belte, vil det være en enkelt belte som driver den servopumpe, kjølevifte /vannpumpe, klimaanlegget kompressor og generatoren. Singelen beltet er strammet til hver tilbehøret trinse med en fjærbelastet strammer. Strammeren har en fjærbelastet arm på den ene enden og en trinse i den andre enden. Strammeren ligger under dynamoen.
3

Finn en kontakt som er samme størrelse som skruehodet i midten av strammer skivene. Sett i kontakten sammen med en 1/2-inch stasjonen breaker bar på bolten hodet i midten av strammer skivene.
4

Slå bryteren bar mot klokken med en hånd inntil beltet er mister nok til å fjerne fra strammer skivene. Nå ned med den andre hånden og skyv beltet av strammer skivene. Slipp breaker bar inntil strammer trekkes tilbake til sin opprinnelige stoppunktet. Trekk breaker bar og stikkontakt utenfor strammer skivene.
5

Trekk beltet ut av de gjenværende trinser. Skyv beltet rundt hver fan blad og ut av motorrommet. Eventuelt slår hvert vifteblad til oversiden av motoren, ved hånd, for å gjøre det lettere å skyve remmen rundt hvert vifteblad. Trekk beltet ut av motoren området og matche det opp til den nye Serpentine beltet for å sikre at det nye beltet er riktig størrelse.
6

Route den nye beltet rundt hver fan blad og rundt hver motor tilbehør skivene ved hjelp av Serpentine beltet ruting guide for veibeskrivelse. Forlate strammer skivene som siste skivene til rute beltet rundt. Plasser breaker bar og socket tilbake på strammer skivene skruehodet. Slå bryteren bar mot klokken med en hånd til det er nok plass til å skyve beltet under strammer skivene. Skyv beltet under strammer skivene med den andre hånden og sakte slipper breaker bar. Som strammeren er retracting, vil strammer skivene trekke beltet til riktig spenning. Fjern breaker og hylse og inspisere det nye beltet for å sikre at den sitter innsiden av hver skive.
Skifte en Drive Belt på en 1998 Mazda protesjé
7

Inspiser beltet for å sikre at det blir rutet rundt kjølevifte /vannpumpe trinse, servostyring pumpen skivene og dynamoen skivene. Finn strammer enhet for viftereimen. Strammeren enhet for 1998 Protesjé modell biler med en drivreim er festet til dynamoen eller det er en justerbar tomgangsskiven. Begge typer strammer enheter løsne og stramme på samme måte.
8

Løsne de øvre og nedre bolter med en skralle og en stikkontakt hvis strammeren enheten er koblet til dynamoen. Dynamoen strammeren enheten er en glidebraketten med en skåte i midten av braketten, og en justerbar bolt i enden av braketten. Løsne skruen i midten av lysbildet brakett med en skralle og en stikkontakt, og slå den justerbare bolt på slutten av lysbildet braketten mot klokken for å løsne spenningen fra beltet. Hvis strammeren enheten er en justerbar remskiven, vil remskiven har et skruehodet i midten av trinsen og en justerbar bolt på toppen av skiven. Løsne skruen i midten av kabelføringstrinsen med en skralle og en stikkontakt, og slå den justerbare bolt på toppen av kabelføringstrinsen mot klokken for å løsne strammingen av beltet.
9

Pull beltet ut fra hele kjølevifte /vannpumpe trinse, servostyring pumpen skivene og dynamoen skivene. Trekk beltet ut av motorrommet og matche den til den nye beltet for å sikre at det er riktig størrelse.
10

Route den nye belte rundt de samme tre trinser. Strammes ved å dreie den justerbare bolten plassert på dynamoen eller på toppen av remskiven urviseren til beltet er stramt. Når beltet er stramt, sjekk spenningen på beltet med hendene. Skyv beltet med hånden din og gjøre et mentalt notat av hvor mye slakk i beltet. Beltet skal ikke ha mer enn en halv tomme av slakk å bli vurdert skikkelig strammet. Stram beltet etter behov, for å få en halv tomme slakk i beltet. Når beltet er skikkelig strammet, skru ned låsebolten på dynamoen glidebraketten og dynamoen festeboltene med skralle og socket. Hvis strammeren er kabelføringstrinsen, skru til bolten i midten av kabelføringstrinsen.
11

Fjern alle verktøy fra innsiden av motorrommet. Sveiv motoren og undersøke beltet mens motoren er i gang for å sikre at beltet fortsatt sitter på skivene. Slå av motoren og lukk panseret.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/engine-cooling-systems/70166.html

Previous:
Next:

kjølesystemer