Hva ville skje om en Timing Belt sklei?

Timing belter kan være stille, smidig og billig å produsere og erstatte, men du kan ikke unngå å stille spørsmål ved logikken i å bruke et stykke gummi for å koble sammen de to mest vitale roterende komponenter i motoren din. Heldigvis er de fleste tannremmer gi rikelig med varsel før de enten knipse eller mislykkes fullstendig, og i denne forstand kan de symptomene som følger en hoppet tann være noe av en velsignelse i forkledning. Basic Failure

Registerreim svikt kommer i tre utgaver: stretching, slitte tenner og knipser, generelt i den rekkefølgen. Alle timing belter strekk, og det meste av den strekningen oppstår ca 15 minutter etter installasjon. En fjærbelastet strammer holder beltet stramt, men etter en stund strammeren vil gå tom for reise og beltet vil gå slakk. Samtidig vil de metall tenner på cam og sveiv tannhjul sakte avrunde kantene på belte tenner, snu de pene tennene i triste små humper. Dette, kombinert med beltet slakk, vil føre til at veivakselen for å trekke fremover av kam. Den "forsinkende" av cam fører til at ventilene til å åpne og lukke senere enn de burde.
Eksos Smoke

Overflødig eksos, eller snarere en sky av svart røyke som oser av uforbrent gass, er en ganske god indikasjon på at noe er gått galt med timingen belte. Når kamaksel retards av noen få grader, vil inntaket ventilen åpne og lukke godt etter at den burde. Det vil raskt dumpe trykket fra forbrenningskammeret, noe som resulterer i en ufullstendig utbrenning og rå hydrokarboner som strømmer ut fra utløpsporten. I en datamaskin-styrt bil, vil oksygen sensoren registrerer dette overskudd av brensel, og maskinen vil redusere mengden av brennstoff injisert for å kompensere. I det minste, vil du få en check engine lys og en "rik tilstand" kode fra datamaskinen.
Strømtap

motor som ikke brenner alt av drivstoffet er ikke å lage kraften som det skal være, men det er ikke det eneste som skjer her. Trykkfallet fra slutten av ventil åpning og lukking betyr at din motor vil oppleve et tap i kraft bare på grunn av den tapte komprimering. Gamle, strukket tannremmer vil gjøre det samme, om enn i mindre grad, og så gradvis at du kanskje ikke merke til det bortsett fra det faktum at motoren føles ikke så irritabel som det pleide.

Misfire og problemer med å starte

Hva alt dette legger opp til er en liten ting mekanikere kaller "feiltenning." A feiltenning vil følge av noe mindre enn perfekt forbrenning, og det er åpenbart tilfelle når ventilene ikke åpner i tide. Mange motorproblemer kan føre til en ensylindret feiltenning, men et belte som har hoppet en tann vil føre til hver sylinder til feiltenning. På et tidspunkt, vil motoren bli tent så dårlig at det heller ikke vil kjøre eller ikke vil starte. Startvansker, kombinert med et tap av makt, tung motor vibrasjoner som følge av feiltenning og rå drivstoff spyr fra motoren er de mest klassiske tegnene på en motor som har hoppet timing.
Klikk, klikk , Boom
p Hvis du mistenker at motoren har hoppet timing, ikke bare la det gå og håpe på det beste. Når motoren hopper en enkelt tann, er det bare et spørsmål om tid før den gjør det igjen og etterlater deg strandet eller verre. I det minste, vil du ønsker å gjøre noen undersøkelser og finne ut om motoren din er et "inngrep" design. Hvis beltet eller en kjede snaps på en forstyrrelse motor, vil stemplene krasje inn i de åpne ventiler og din motor vil ødelegge seg selv som en tidligere barnestjerne som en vodka destilleri.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68694.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer