Hva er årsaken til Radiator Slanger i Cars til kollaps?

Bil radiator slanger er de to slangene som sirkulerer kjølevæske fra motoren til radiatoren, der den er avkjølt, og deretter tilbake til motoren. Det finnes to typer radiator slanger: støpte og fleksibel. Radiator slanger er konstruert av silikon gummi, neopren og andre syntetiske materialer, og er designet for lang levetid. Likevel, forholdene utvikler som kan føre dem til å kollapse eller mislykkes totalt. Tette Cooling System

kollapset radiator slangen ikke nødvendigvis er en dårlig slange. Opphoping av kjemiske avleiringer eller fremmedlegemer i kjølesystemet vil gradvis innsnevre kjølevæskestrømmen. Dette og andre kjølevæske blokkeringer kan forårsake system overoppheting og et vakuum tilstrekkelig til å kollapse et svekket slangen.
Defekte radiatorlokket

Radiator caps er designet for å opprettholde kjølesystemet presset i området fra 12 til 15 psi. Når en motor er slått av, begynner kjølevæske temperaturen falle. Hvis vakuumventilen i radiatoren hetten svikter, kan det resulterende vakuum i kjølesystemet forårsake en radiator slange til å kollapse. En dårlig radiator cap kan også innsnevre kjølevæskestrømmen. Når dette skjer, vannpumpen, prøver å trekke kjølevæske gjennom nedre radiatorslange, kan skape et vakuum tilstrekkelig til å kollapse slangen.
Forringelse

radiator slanger er konstruert for å tåle høye trykk og temperaturer som strekker seg fra -40 grader Fahrenheit til over 250 grader F. De må også motstå kjemiske angrep av kjølevæske og andre materialer, som for eksempel olje og slam, tjære og veien rusk, salt og ozon. Radiator slanger svekkes med alderen, en prosess som skjer primært fra innsiden og ut. Overflateolje akselererer nedbrytning av materialet. Overflatesprekker utvikle noe som årsak slanger til split, blemme eller lekkasje. De blir hard og sprø og vil etter hvert svekkes og mislykkes.
Feil eller mangler Wire Armering

Noen radiator slanger har en indre styrke spole eller armering. Hvis den mangler eller er skadet, kan den nedre radiatorslange kollapse ved høye kjøretøy hastighet, og dermed sammentrekkende eller kutte av kjølevæskestrømmen til motoren. En sammenrast slange vil ofte gjenoppta sin normale form når motoren bremser ned eller slås av.
Electro-kjemisk nedbrytning (ECD)

Moderne motorer og radiatorer kan skape strømningsforhold som genererer elektriske strømmer i kjølevæsken og på de indre flater av kjølevæskeslanger. Disse strømmene lage groper, sprekker og striasjoner i slanger, effekter som til slutt fører dem til å svekke og mislykkes. ECD kan ofte bli identifisert ved å klemme en slange ved endene. Radiator slanger bør undersøkes regelmessig. De bør byttes ut hvert femte år, eller når det er tegn på betydelig slitasje eller skade.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66314.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer