Hvordan finne en oljelekkasje på en 1994 GMC Truck

The 1994 GMC modeller inkluderer flere motorstørrelser, basert på om modellen er en Sierra eller en Jimmy. Finne hvor oljen lekker er en lignende prosess blant alle motortyper. Størrelsen av motoren og plasseringen av kjølesystem deler er de viktigste variablene. Oljelekkasje fra et kjøretøy kan forårsake stygge flekker i en innkjørsel eller parkeringsplass, samt forurense grunnvann kilder. Én liter motor olje kan forurense så mye som en million liter vann. Den økonomiske effekten av å ha en oljelekkasje er betydelig også, så det er en kostnad involvert i å måtte stadig erstatte tapt olje. Du trenger:
Vernebriller
Lommelykt
2-ton eller større kapasitet jack
2-jack står
2-kjøretøy ramper (erstatte jack og står, hvis tilgjengelig)

Vis flere instruksjoner
en

Åpne panseret av GMC lastebil. Inspiser visuelt øvre motor området og de øvre sidene av motoren for eventuelle tegn på grus buildup eller olje sediment. Lekkasje eller siver olje vil tiltrekke seg smuss og rusk og skape en form for slam rundt lekkasjen. Deler av den øvre motor for å inspisere er ventildeksel pakninger, den nedre inntaksmanifold område og den øvre del av sidene av motoren. Hvis en oljelekkasje er synlig, skrive ned sin beliggenhet og den tilhørende delen.
2

Løft fronten på lastebilen, ved hjelp av en to-tonns eller større kapasitet jack. Set bukker under både foran nedre kontroll armer. Bruke bilen heis ramper i dette trinnet vil eliminere behovet for en jack eller stands.
3

Sett på et par vernebriller. Ligge under fronten på lastebilen og skyver kroppen din slik at du kan visuelt inspisere motorens nedre område. Det er flere områder for eventuelle oljelekkasjer under kjøretøyet, på grunn av større eksponering for vær og vind, så vel som den økte olje-trykket i veivhuset.
4.

Kontroller fronten av motoren først. Se deg rundt de store skivene, kjent som sveiv skivene. Denne trinse er knyttet direkte til GMC oljesystem deler, og forseglingen på sveiv eller i fronten av bunnpannen kan briste over tid. Se etter tegn på fuktighet rundt bunnen fremre del av motoren. Oppmerksom på eventuelle lekkasje du finne og den delen forbundet med det.
5

Slide lenger tilbake under buken eller midten av motoren for å inspisere den nederste deler av motoren, samt de nederste sider . Fokuserer hovedsakelig på bunnpannen pakning og oljefilter pakning. Inspiser bunnpannen pakning. Finn og inspisere oljefilter området. Hvis du oppdager fuktighet rundt noen av disse områdene, merk det. Se på de nederste sidene av motoren over bunnpannen etter tegn på lekkasje olje. Et sprukket motor hodet kan sive olje eller kjølevæske, avhengig av hvor den er sprukket. Legg merke noen tegn på lekkasje fra de nedre sider av motoren. Følg fuktighet til det er kilden hvis det er mulig og notere eventuelle deler som kan være relatert til lekkasjen.
6

Slide på baksiden av motoren. Det er en hoved tetning mellom transmisjon og motoren. Forseglingen kan sprekke med tiden, på grunn av dreiemomentet på tetningen og rusk som skyves ut av motoren gjennom tetningen. Legg merke fuktighet på baksiden av motoren, mellom motor og girkasse, da dette kan være et tegn på en blåst bak viktigste segl.
7

Fjern deg selv fra bunnen av bilen og gå over notatene til hvor du har sett overflødig fuktighet og eventuelle oljelekkasjer. Hvis du merker bare en mindre oljelekkasje, kan du legge til en motor sealer som en midlertidig løsning. Men noen deler knyttet til lekkasjer, slik som pakninger og tetninger, vil til slutt må byttes ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66193.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer