Slik feilsøker en Chevy TH350 Transmission

Chevrolet første produserte TH350 girkasse for 1969 årsmodell. Den helautomatiske girkasse var utstyrt med tre gir forover og ett i revers. Selv om utformingen av TH350 er ganske primitive i forhold til dagens datastyrte sendinger, bør større demontering overlates til en profesjonell. Det finnes imidlertid en rekke forholdsvis enkle problemer som kan løses uten assistanse av en fagmann. Du trenger
Container
Wrench
General Motors Dexron girolje
ren klut
Tenger
Kontroll ventilhuset pakning
pakning fugemasse
Transmisjonsfilter

Vis flere instruksjoner
en

Start motoren og la den varmes.
2

Trekk til transmisjon peilepinnen og inspisere væske på peilepinnen for vannforurensning. Vann vil vises som bobler. Tapp overføring væske i en beholder ved å skru bolten i bunnen av overføringen med en skrunøkkel. Også skru av lokket på bolten nederst i momentomformeren. Torque converter er mellom girkasse og motor, og må nås fra under bilen. Hell 12 liter General Motors Dexron overføring væske inn i peilepinnerøret.
3

Uttak overføringen er peilepinnen. Tørk av væsken ut av peilepinnen med en ren fille, sett deretter inn peilepinnen i girkassen. Trekk ut peilepinnen igjen og les av oljenivået. Nivået skal ligge mellom "Full" og "Legg til", som angitt på peilepinnen. Hvis væskenivået er under "Legg til" pour General Motors Dexron overføring væske inn i peilepinnerøret.
4

Inspiser overføring av vakuum linje for sprekker. Dersom slangen er sprukket, vil et vakuum lekkasje føre og føre til overføring til å skifte uberegnelig.
5

Juster shift linkage. Skiftet sammenhengen forbinder girspaken i en brakett på førersiden av overføringen. Utformingen av skiftet sammenhengen varierer sterkt avhengig av bilen, men det grunnleggende prinsippet er det samme. Leddforbindelsen er festet til overføring braketten med en bolt eller klips. Fjern festet med en skiftenøkkel eller med tang for å frigjøre koblingen fra girkasse sin brakett, og flytt girspaken til parken posisjon. Rotere overføring er braketten til sin ekstreme klokken, deretter feste linage til braketten.
6

Sett regulatoren kroppen pakning, da det kan være utett. En lekker ventilhuset pakningen er en ofte oversett årsak til uberegnelig skiftende. Dessverre kan pakningen ikke kan inspiseres for lekkasjer, og uten å fjerne det, når fjernet, at pakningen må skiftes ut. La motoren avkjøles, deretter tappe overføring og fjern overføring olje-pan med en skiftenøkkel til å utsette filteret. Fjern for filteret festeboltene og senke filteret ut av overføringen for å eksponere ventilhuset. Filteret bolter til bunnen av ventilhuset. Ta ventilen kroppens bolter med en skrunøkkel og senke ventillegemet ut av transmisjonen. Sett på pakningen som ligger på toppen av ventillegemet med en ny pakning. Ikke påfør pakning fugemasse til ventilhuset pakning. Stram ventilen kroppen i girkassen. Trekk til filteret på ventilen kroppen. Påfør pakning fugemasse til en ny pan pakning og skru pakningen til overføring. Fyll girkasse med væske.
7

Bytt til transmisjon filteret hvis overføringen fortsatt skifter uberegnelig. La motoren avkjøles, deretter tappe overføring og fjern overføring olje-pan med en skiftenøkkel til å utsette filteret. Fjern filteret festeboltene og senke filteret ut av overføringen. Plasser det nye filteret mot overføring og stramme filteret bolter. Påfør pakning fugemasse til en ny pan pakning og skru pakningen til overføring. Fyll girkasse med General Motors Dexron girolje.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/67936.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer