Feilsøking Hjullager Problemer

En hjullager brukes innen midten av hvert nav for å unngå metall mot metall sliping. Det er godt smurt for å redusere så mye støy som mulig. Etter hvert vil det slites ned og må skiftes ut. Det kan komme ut av stilling på grunn av ulendt terreng, rustne fra vann eller skadet mot smuss og grove partikler. Symptomer vil oppstå som kan bli sett eller hørt og utskifting av hjullagrene vil være viktig for å unngå en ulykke. Instruksjoner
en

Lytt etter sliping støy som kommer fra et bevegelig hjul. Når lageret blir forskyves eller irritert det vil produsere en sliping eller buldrende støy. Det er andre problemer som kan gjøre skrapelyder, men en hjullager problemet vil være knyttet til fart og bevegelse av kjøretøyet. Sliping vil få høyere og raskere etter hvert som bilen akselererer, og det vil bli høyere eller stoppe helt når du går rundt hjørner som vekten av bilen skift. Kjører rundt i et stort åpent område å skifte vekt på hvert hjul er separat den beste måten å finne ut hvilken betydning er nedverdigende. Høyeste støy vil komme fra den defekte hjulet.
2

Løft bilen slik at hjulene er fri fra trekkraft ved hjelp av en jack eller industrielt løft. Når hjullagrene slites ut de mister sin form og ikke lenger passer solid som de er ment til, som igjen tillater noen spille i hvordan hjulet roterer. Riste hjulet inn og ut, og hvis den er løs da hjullagrene kan være iført ut og bør byttes ut.
3

Undersøk dekkene for ekstrem slitasje. Når hjullagrene slites ut de løsner og hjulet ikke lenger er i solid rotasjon. Hvis dekkene er ikke lenger etter en solid sti de vil begynne å bruke meget raskt og ujevnt, og dette er et tegn på at hjullagrene må snart skiftes ut.
4

Sjekk alle tilgjengelige nøtter og bolter og sikre at de er stramme nok for reise. Dette kan løse noen problemer med dekkslitasje og plutselige lyder. Hvis ikke, så utskifting av hjullagrene kan være nødvendig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65774.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer