Hvorfor Overoppheting My Car tomgang?

Kjølesystemet av en bil er en balansert kombinasjon av komponenter arbeider sammen for å effektivt fjerne varmen fra motoren og spre den i luften. Når en komponent ikke fungerer riktig, er sluttresultatet det samme: overoppheting, forverring, og noen ganger dyre reparasjoner. Dersom bilen holder seg kald når du kjører, men blir overopphetet når det kommer til en pause, det er flere sannsynlige årsaker. Fan Clutch

Motorkjøling oppnås ved å flytte luft gjennom radiatoren, som fjerner varmen fra kjølevannet før det sendes tilbake til motoren. Når et kjøretøy er i fart, vil luft tvinges gjennom radiatoren gjennom bevegelse av kjøretøyet. Når et kjøretøy blir stoppet den er avhengig av en vifte for å trekke luft gjennom radiatoren. På biler med en mekanisk drevet vifte, er viftehastigheten styres av en fan clutch. Når dette clutch blir slitt, ikke viften roterer ved riktig hastighet og er i stand til å trekke en tilstrekkelig mengde luft gjennom radiatoren. Dette resulterer i høyere kjølevæske temperaturer.
Sensor

På biler med en elektrisk drevet vifte, er viften aktiveres av en temperatursensor. Når kjøretøyet står stille luft ikke lenger tvinges gjennom radiatoren ved bevegelse av kjøretøyet, forårsaker kjølemiddeltemperatur å stige. Når temperaturen overstiger et visst nivå, aktiverer sensoren elektrisk vifte som trekker luft gjennom radiatoren og kjøler motoren til temperaturen er tilstrekkelig senket. En defekt sensor vil ikke slå på viften når bilen står stille, slik at motoren går varm.
Fan Shroud

fan liksvøpet retter luften trukket gjennom radiatoren ved hjelp av viften. Dersom dekslet mangler eller er skadet, kan luft unnslippe rundt motorkappen, å redusere mengden av luft som trekkes gjennom radiatoren ved hjelp av viften. Resultatet er mindre varme utsvevende i luften ved radiatoren, slik at motoren går varm, spesielt når bilen ikke er i bevegelse.
Blokkert Radiator

Dirt, bugs , og vei skitt kan tette de tett linjeavstand finnene en radiator.If luftstrømmen gjennom radiatoren er tett, for lite varme ledes bort, noe som resulterer i overoppheting. Når bilen er i fart, er et tilstrekkelig volum av luft presses gjennom radiatoren, men når bilen er stoppet viften ikke kan trekke nok luft forbi tette radiatorfinnene å bære bort varmen fra kjølevæske, noe som resulterer i overoppheting.

Intern tilstopping
p Hvis radiatoren har internt tette kjølerør, er strømmen av kjølevann gjennom radiatoren hindret og bremset ned. Ved høyere turtall, renner kjølevæske gjennom radiatoren raskere, overvinne tresko. Når bilen står stille, er motorturtallet reduseres, noe som reduserer flyten av kjølevæske som ikke lenger kan overvinne tilstopping, og overoppheting resultater.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64959.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer