Bil Problem Diagnose: Sweet Smell

Det er så mange ting som kan gå galt inne i en bil som det kan ofte virke overveldende. For de som vet lite eller ingenting om biler dette er spesielt sant. Det som er viktig for folk som ikke kjenner bilene godt er å stadig være på utkikk etter symptomer som kan indikere at noe er galt med bilen sin. Et slikt symptom er en søt lukt fra eksos eller vents av bilen. En slik søt lukt indikerer et spesifikt problem, en som kan være forårsaket av flere ulike hendelser. Identifikasjon

I de aller fleste tilfeller indikerer en sterk søt lukt som kommer fra en bil som bilen lider av en kjølevæske (også noen ganger kalt frostvæske) lekkasje. Lukten i seg selv kan variere noe. Noen beskriver det som lukter litt som lønnesirup, mens andre forbinder det tettere med butterscotch. Andre hevder at det lukter søt kanel. I alle fall, uavhengig av nyanser, indikerer den søte lukten generelt at kjølevæske lekker et sted i bilens motor.
Funksjon

Bakgrunnen for søt lukt er faktum at bilindustrien kjølevæske har en desidert søt lukt og smak. Det er derfor det er så viktig å holde kjølevæske vekk fra kjæledyr og barn. Sin søte duften kan lokke dyr og noen ganger til og med folk i smake det. Dessverre, kan sin søte smak provosere dem til å drikke enda mer. Kjølevæske, derimot, er giftig og kan drepe i høye nok doser.
Betydning

En lekkasje i bilens kjølesystem kan føre til alvorlige problemer. Det verste mulige utfallet er katastrofalt motorhavari på grunn av overoppheting. Hvis du oppdager en uforklarlig søte lukten kommer fra bilen din, er det ekstremt viktig at du behandler den underliggende problemet så snart som mulig. Innen selv en kort periode en motor som kjører uten tilstrekkelig kjølevæske kan overopphetes og gripe.
Forebygging /løsning

Dessverre er det mange potensielle kilder til kjølevæske lekkasje plassert over de fleste bilmotorer. Hvis du tror at du har en kjølevæske lekkasje, og du ikke er en sertifisert mekaniker, er det beste alternativet å ta bilen inn for umiddelbar service. Automotive fagfolk vil være i stand til å lokalisere lekkasjen, og i de fleste tilfeller, rette den relativt billig. Hvis du venter for lenge og Lekkasjen fører til motorskade mot overoppheting, kan kostnadene bli astronomiske, og skaden kan faktisk utgjøre en eldre bil.
Warning

Potential finansiell bekymringer og skade på bilen din er ikke de eneste grunnene til å behandle en søt lukt. Som nevnt tidligere, er bilindustrien kjølevæske ekstremt giftig. Den inneholder en stor mengde av et giftig kjemisk stoff som kalles etylenglykol. En dose på omtrent 0,1 ml av etylenglykol pr kilo kroppsvekt anses dødelig hos mennesker. Selv om det er lite sannsynlig at en person kan innta dette beløpet via fordampet kjølevæske fra en lekkasje, er det potensielt mulig. Også, kan lekket kjølevæske bli funnet av dyr eller barn og inntatt. Dette er en annen grunn til at det er viktig å behandle den søte lukten raskt og stoppe lekkasjen blir verre.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/63879.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer