Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Bil Forretter >> Content

Hva er en PIP Circuit?

En PIP krets er en komponent i biler som bestemmer motorens turtall og veivaksel posisjon. Giveren for PIP, eller "profil tenning pickup," ligger bak veivakselen. Kretsen benytter Hall Effect å bestemme veivakselens stilling og motorens hastighet. Ifølge boken "Automotive Engine Performance" av Ken Pickerill, signalet fra PIP sensor blir lest av en datamaskin som sender en timing signal til gnist utgang, vanligvis forkortet til SPOUT. The Hall Effect og PIP Sensorer

PIP krets er avhengig av en elektromagnetisk fenomen kalt Hall Effect. En artikkel i januar 1999 utgaven av "Wells Counter Point" rapporterte at Hall Effect ble oppdaget i 1879 av Edwin Hall. Han fant at når metall med en elektrisk strøm som går gjennom den er satt inn mellom to magneter, er en sekundær spenning skapt vinkelrett på den anvendte spenning. Tillegg av et metall blad kan gjøre spenningsfall til null, og skaper en "on" eller "off" utseende av signalet.
Veivaksel

veivaksel er en enhet i en bil motor som roterer å kjøre stempler inn og ut av sine sylindere, en funksjon grunnleggende for bildesign. Små magneter er bygget inn i det indre av veivakselen. En PIP Halleffekt-enheten er lokalisert eksternt til veivakselen. Som veivakselen roterer, vinkelen mellom magnet og Hall Effect deltager endres, skaper det "on" eller "off" kantbølgesignal som tilsvarer graden av rotasjon.
Måling veivaksel Position

PIP krets produserer data på veivaksel posisjon. Rotasjonen av veivakselen er målt i grader rundt sin sentrale akse, som strekker seg fra null til 360 grader. Ifølge "Total Automotive Technology" av Anthony SCHWALLER, overvåker PIP kretsen denne rotasjonen og reflekterer hver sjette av en sving, eller 60 grader, på en graf som et byks eller fall i signalet. Følgelig beløpet rotert fra den opprinnelige posisjonen, eller veivaksel posisjon, kan bestemmes.
Måling Engine Speed ​​

Plasseringen av veivaksel data kan brukes til å bestemme motorturtall. De brå hopp i PIP signaler tilsvarer en sjettedel av en full rotasjon. Følgelig seks hopp representerer en komplett 360-graders omdreining. Disse revolusjonene er målt per minutt å lage RPM datum av veivakselen eller motorturtall.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/car-starters/63353.html

Previous:
Next:

Bil Forretter