Hvordan forstå OBD Codes

En OBD kode skanner kan hjelpe med motor reparasjoner. Det kan hente både ventende koder og feilkoder, og gir deg en diagnose på motoren. Dette i seg selv kan du spare penger på lang sikt i garasje diagnostiske avgifter. Men, det hjelper også å vite litt om kodene selv. Skannerens håndboken vil ha en liste over feilkoder, og mange av kodene er definert online på nettsteder som OBD-codes.com. Det er også en måte å lese koden for å få en generell kjerne av problemet, før du går på jakt etter en definisjon. Du trenger
OBD kode leser
OBD kode leser brukerveiledningen
Vis flere instruksjoner
en

Hook opp OBD kode leseren til data link tilkobling i kjøretøyet. Dette diagnostiske port kan veldig etter merke og modell, men det er vanligvis på førersiden og under dashbordet og rattet.
2

Slå skanneren på, hvis merket av leseren ikke umiddelbart kommer på når det sanser en tilkobling. Slå på bilen din neste. Du må kanskje enten slå det elektriske systemet på eller starte motoren. Når det diagnostiske system og leseren har etablert en forbindelse, vil koden vises på skanneren skjerm.
3

se på koden på skjermen og finne det første tegnet. Hvis kjøretøyet ble produsert etter 1996, vil bilen gå av OBD-II-standarder, og det første tegnet vil være en bokstav i alfabetet. Koder fra før 1996 kan følge forskjellige standarder, men de eldre er vanligvis to-til tresifrede tall. Disse eldre koder er vanskeligere å "lese" og du bør bør bare se nummeret opp.
4

Se på den første bokstaven i koden. Dette brevet har en bestemt mening. "P" står for "drivverket." "B" står for "Body". "C" står for "Ramme". "U" står for "Network Communication. Disse bokstavene tilsvarer hvor problemet ligger.
5

ser på antall etter første bokstav. For alle steder," 0 "betegner en generell kode som fastsatt av Society of Automotive Engineers. A "1" betegner en kode som er spesifikk for bilens produsent. Hvis koden er generisk, kan du sannsynligvis finne en definisjon på lesernes bruksanvisningen. kan imidlertid manuell ikke inneholde produsentens feilkoder . For dem, som med OBD-I og eldre koder, må du kanskje finne denne informasjonen på nettet.
6

Slå bilen av og hekt skanneren. Slå opp problemer koden, og deretter, du er nødt til å ta en avgjørelse på om du har kompetanse til å løse problemet eller ikke. I noen tilfeller kan det ikke være en enkel DIY løsning, og du bør oppsøke profesjonell mekaniker.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65984.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer