Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Fuel Price Gouging & overlading

Når brensel som brukes av forbrukere , for eksempel bensin eller diesel , er i særlig mangelvare , vil forhandlerne ofte bratt heve prisen . Denne prosessen , ofte merket som en form for meisling , er kontroversielt. Funksjoner

Prisen for oljebaserte drivstoff er basert på en rekke faktorer , slik at den hele tiden variere. Dette inkluderer prisen på råolje og den relative tilbud og etterspørsel av selve drivstoffet . Noen ganger , kan tilførselen av olje eller av en bestemt drivstoff være sterkt begrenset, slik som ved en naturlig katastrofe . Reagerer på innsnevret forsyning, forhandlere heve prisene .
Hensyn

Enten praksisen med å øke prisene i denne situasjonen utgjør " gouging " er en smakssak . Dersom forbrukerne er villige til å betale for drivstoff til en oppblåst pris , kan forhandleren hevder at han er rett og slett opererer i henhold til loven om tilbud og etterspørsel. Eller, hvis forhandleren ikke vet når hans beholdning kommer til å være opp og sitter igjen med bare noen få hundre liter bensin , kan han øke prisene bare for å bo i virksomheten .

Teorier

Når prisene på en vare , slik som drivstoff, stige dramatisk , det vanligvis incentivizes produsenter , ivrig etter å gjøre fortjeneste , for å øke tilførselen av at vare. Teoretisk vil dette økte tilbudet bidra til å dekke etterspørselen , senke råvare prisen. Denne " meisling , " derfor kan rett og slett være en mekanisme som markedet finner en passende pris for en god .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135424.html

Previous:
Next:

bensin