Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Bileksos Farer

Etter at drivstoff-luft-blandingen er antent i forbrenning kamre av en bilmotor, er avgasser som blir til overs slippes ut eksos ventiler og inn i eksos-systemet, som de deretter finner veien inn atmosfæren. Noen av disse gassene er svært giftige og noen posere miljøfarer. Les videre for å finne ut hva disse bil avgasser er og farene de utgjør. Hydrokarboner

Når drivstoffet ikke få brent det fører til utslipp av det som kalles hydrokarboner som er utgjør det drivstoffet. Utslipp av disse er et resultat av ufullstendig forbrenning eller fordampning av brennstoff ut i atmosfæren. Farene hydrokarboner utgjør inkluderer øye, hals og lunger, og eksponering for dem kan bidra til utvikling av kreft.
Karbonmonoksid (CO)

Karbonmonoksid, en svært giftig gass, frigjøres på grunn av den delvise forbrenning av en petroleum-basert drivstoff. Faren ligger i det faktum at det er fargeløs, luktfri og dødelig. Ved innånding i høye konsentrasjoner, hindrer det blodceller fra å bringe oksygen til vevene og kan føre til døden. Tidlige symptomer på kullosforgiftning er hodepine, kvalme, tåkesyn og tretthet.

Nitrogenoksider

De ekstremt høye temperaturer funnet inne i en bilmotor kan skape gasser laget av en forbindelse som inneholder oksygen og nitrogen som er kjemisk kombinert. Disse gassene er det som gjør smog utseende brun og er ansvarlig for å lage ozon i smog. Ozon har en ubehagelig lukt, og kan være et øye og luftveier irriterende.
Partikler

Noen ganger faste partikler av karbon, sot og drivstoff tilsetningsstoffer er kastet ut fra en bil eksos . Det store flertallet av disse utslippene er partikler av karbon som kommer fra dieselmotorer, bensinmotorer er ikke en stor kilde til svevestøv. Faren som utgjøres av partikler er mest akutt følt av astma lider, hvis tilstanden kan utløses av eksponering for partikler.
Carbon Dioxide (CO2)

Selv ikke giftig for folk (bortsett fra i svært høye konsentrasjoner som er nesten aldri møtt), karbondioksid, en viktig komponent av bileksos, utgjør likevel sine egne farer. Et økende antall forskere mener at CO2 er en medvirkende faktor til global oppvarming, noe som kan føre til klimaendringer, stigende havnivå og andre katastrofale effekter. Selvfølgelig er bileksos ikke den eneste kilde til dette utslipp, slik det er produsert helst karbonbasert brennstoff blir brent, slik som for produksjon av elektrisitet. Men bilene bidra med en betydelig mengde av denne såkalte drivhusgass.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135186.html

Previous:
Next:

bensin