Norge bil >> Biler >> brensel >> bensin >> Content

Hva er god gass kjørelengde?

Begynnelsen på 20-tallet, begynte gass kjørelengde å være en bekymring for forbrukerne. Sent i det 20. århundre, ble drivstoff konservering en vesentlig faktor for økonomiske og miljømessige årsaker. Men fastsettelse god gass kjørelengde avhenger av en rekke faktorer, inkludert type kjøretøy involvert. Kjøreforhold, sjåføren og bilens tilstand også gjøre en betydelig innvirkning på gass kjørelengde. MPG vs GPM

Gass kjørelengde blir vanligvis målt i miles per gallon, eller MPG. Dette er det antall miles en bil kan typisk reise på én gallon av gass. MPG er høyere på motorveien forhold enn i byen, som bruker mer gass med sin stop-and-go naturen. I det tidlige 21. århundre, gass kjørelengde for biler på veien varierte fra mindre enn 20 MPG til mer enn 40 MPG.

GPM er et alternativ måling utviklet av Edmunds å beregne antall liter som kreves for en bil til reise 100 miles. For eksempel krever en bil med en MPG rating på 12,5 mpg åtte liter gass til å reise 100 miles. GPM kan være mer nyttig i å bestemme den sanne drivstoffeffektivitet av en bil i forhold til andre hensyn, som for eksempel sin pris.
Octane og gass kjørelengde

Siden midten 20. århundre, de fleste biler kjøres på blyfri bensin i stedet for blyholdig bensin. Dette gjør motorene kjøre renere, som også kan øke gass kjørelengde. Gassen 'oktantall påvirker også gass kjørelengde. Oktan verdier fastsette satsene gass brenner i bilmotoren basert på forholdet mellom drivstoff sammentrekning til additiv. Jo høyere oktan, jo saktere brenne og mer effektivt bilen kjører. I dette tilfellet, kan betale litt mer ved pumpen medføre ultimate besparelser på grunn av økt gass kjørelengde.

Biler vs Lastebiler og SUVer

Kjøretøy som er bygget på en personbil chassis har en tendens til å få bedre gass kjørelengde enn biler er bygget på en lastebil chassis. I slutten av det 20. århundre, ble sport nye biler (SUV) og minivans svært populært blant den amerikanske offentlighet. Men mens mange typiske bilene hadde 20 til 25 MPG rangeringer, SUVer i samme periode hadde ofte rangeringer av mindre enn 20 eller 15 MPG. Som i det tidlige 21. århundre, har mange biler og små SUVer annonsert en kombinert gass kjørelengde vurdering av 20 til 25 MPG eller mer, med enda høyere tall for highway MPG.
Hybrid Vehicles

Disse er designet for å maksimere gass kjørelengde ved å alternere mellom å kjøre på en vanlig bensinmotor og en supplerende elektrisk motor. På begynnelsen av 21-tallet, fikk hybridbiler gass kjørelengde rangeringer over 40 MPG for vanlige kjøreforhold. Gass kjørelengde ratings for landeveiskjøring kan være så høyt som 50 MPG for hybridbiler. Hybridbiler har også fordelen av å kjøre "renere", eller slipper ut færre karbonutslipp, enn de fleste konvensjonelle bensin-drevne biler.
Kjøring og Automobile Forhold

Andre forhold også påvirke gass kjørelengde. En godt vedlikeholdt bil vil få høyere gass kjørelengde enn samme modell bil med samme oktan bensin som eieren forsømmer vedlikehold, for eksempel oljeskift og dekktrykk. "Lead-fots" drivere og aggressive drivere har en tendens til å legge mer slitasje på bilen - og har lavere gass kjørelengde enn mer forsiktige sjåfører

. .from:https://www.bilindustrien.com/biler/fuels/gasoline/135189.html

Previous:
Next:

bensin