Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

Clutch Driving Tips for en manuell girkasse

Manuelle girkasser i personbiler har en driver-opererte clutch. Giret for bevegelse fremover drives vanligvis for hånd, som clutch drives av foten. PerfectionClutch.com sier at når det brukes riktig, vil en clutch gi en lang og problemfri levetid med et minimum av vedlikehold eller driver oppmerksomhet. Bruke Clutch i bratte bakker

Påfør bremser, ikke clutch, for å holde bilen på plass i en bratt bakke. PerfectionClutch.com forklarer at å holde bilen på en høyde med clutchen fører til forlenget slipping, som vil slite ut clutchen svært raskt.
Riding the Clutch

Slipp clutch når bilen din er både i gir og du har begynt å trykke på gasspedalen. Ofte, for å sikre en smidig overgang fra en bratt skråning eller på grunn av frykt for bilen drøye mens på et travelt veikryss, kanskje en driver "ri" på clutch - noe som betyr at gass og clutch brukes samtidig i en lengre periode . Påfør clutch bare ett til to sekunder om gangen, ifølge Edmunds.com.
Ved å bruke Neutral

Sett giret i fri når du tilnærming stopper. Bytte bilen i nøytral hjelper nye drivere for å unngå mislykket nedgiring, som kan bære på clutch unødvendig.
Clutch som en Foot Rest

Unngå å hvile foten på clutchpedalen, da dette kan føre til at clutchen å slure, råder PerfectionClutch.com. Trykket når clutchen ikke er i bruk, reduseres levetiden til utløserlager.
Unngå Need for Speed ​​

skifte gir jevnt, selv om det betyr være tregere til å ta av i et lyskryss. Andre drivere kan tute, men risikoen for ikke å engasjere clutchen riktig kan koste deg mer nedover veien. Praktisere den riktige måten å overgang mellom girene. Dette vil forlenge levetiden på clutch, legge tillit til din evne til å stoppe og starte på en skråning, og foreta nedgiring enklere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148236.html

Previous:
Next:

driving tips