Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

High Performance Driving Tips for Corvettes

Med sin kraftige, frontmontert V-8 og responsive suspensjon, er Chevrolet Corvette en rask, morsom å kjøre sportsbil. De nyere modellene også tilby ytelse i verdensklasse til en billigere pris enn mange europeiske og japanske konkurrenter. Få mest mulig ut av en Corvette er som alle andre sportsbil. Det er noen grunnleggende du bør huske på når du kjører ett aggressivt. Slapp av og kjør rolig

En spent, jerky sjåfør er ikke en fast sjåfør. Være glatt med Shifter, ratt og pedaler. Ikke grip rattet med en død grep. Plasser hendene like over eiker i hjulet på hver side og bruke akkurat nok kraft til å kontrollere styringen. Likeledes, ikke jam girspaken i gir raskt og plutselig. I stedet pause på et sekund mellom girene ved giring.
Akselererende

grunn av den sjenerøse moment at Corvette V-8 motor produserer, prøver ikke å ri clutch og deretter dumpe den når du tar av fra en stopp. Ikke bare vil en jevn takeoff minimalisere hjulspinn ved aggressiv kjøring, men det blir mindre slitasje på drivverk, og til slutt, bilen vil vare lenger med færre reparasjoner. Hvis du kjører på et spor, ikke starte akselererende til du kommer ut av svingen. Hvis du begynner å akselerere før du har begynt å rette hjulet, bilen understyring (foran vil presse på utsiden av svingen) og senke tempoet.
Braking
med

Corvette bremser er veldig bra, spesielt på en Z06 eller en ZR1. Den ZR1 har utrolige karbon keramiske bremser vanligvis finner på mye mer eksotiske biler fra Europa. Det er viktig å søke bremsetrykket jevnt som du sakte til corner. Bremsing jevnt vil hindre chassis fra skiftende sterkt ved bremsing, noe som gjør det vanskeligere å styre bilen når du går inn i et hjørne. Prøv å få alle dine bremsing og nedgiring gjort før du slår inn i et hjørne. Hvis du bremser, turn og gire ned samtidig. For å gjøre nedgiring mer glatt under bremsing, praksis hæl og toeing. I denne teknikken, roterer sjåføren foten som søker bremsetrykket på gasspedalen for å blip på gassen og få turtallet opp for å matche lavere gir som blir valgt. Dette er best praktiseres på en racerbane.
Svinger

Corvette har en front-motor chassis, men fortsatt håndterer så vel som mange mid-motor sportsbiler. Når du slår inn i et hjørne, prøver ikke å være bremsing. Hold hendene i samme posisjon på hjulet under hele tur, bare å fjerne din høyre hånd hvis du trenger å skifte. I svinger, se fremover til hvor du går, ikke hvor du er på. Under aggressive svinger, være klar for noe over-styre (hvor bakenden skritt ut) slik at du kan motvirke det ved motstyring litt inn i hjørnet. Når du avslutter hjørner, ikke treffer gassen plutselig, da dette kan forårsake løpet styring, som kan være vanskelig å kontrollere. Kontroller at du har nok trekkraft før aggressivt påskynde.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148181.html

Previous:
Next:

driving tips