Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving tips >> Content

All Wheel Drive Vs. 4 Wheel Drive in Snow

Når du bor på et sted som får mye snø, eller moderate snø, er bilen du velger en av de viktigste avgjørelsene du vil gjøre. Dette gjelder spesielt for de som pendler til arbeid. I denne alderen, er spørsmålet om firehjulstrekk kontra to-wheel drive i det siste. Ganger endret, og med tillegg av AWD (all wheel drive) til bilen line-up beslutninger ble litt vanskeligere. Så hvilken er bedre i snøen? Firehjulstrekk eller AWD?
Snø Driving
firehjulstrekk
p Det er faktisk to typer firehjulstrekk: Ekte firehjulsdrift og full tid fire-wheel.In den første, alle hjulene er å snu samtidig fordi overføre saken omdirigeringer kraft til alle fire hjul. Med andre ord, er fronten og bakenden kjører på samme time.In tradisjonelle to-wheel drive bakenden ville i utgangspunktet være å snu og "presser" front end. I forhjulsdrift fronten ville være å snu, "trekke" bakenden.
P Med ekte firehjulstrekk, bestemmer operatøren når de trenger den ekstra trekkraft på alle fire hjul og manuelt (enten ved innsiden bryter eller utenfor hjulet kabelsko) slår på fire-wheel-drive. Når alle fire hjulene blir bilen ikke bør kjøres på tørre asfalten. Den er designet for snø eller gjørme now.There er to innstillinger for firehjulstrekk: Lav og høy. Høy er for kjøring i hastigheter over 30 til 45 miles i timen på en motorvei. Lav er for kjøring ved lavere hastigheter som trenger mer trekkraft, for eksempel dyp snø eller gjørme på en bakvei -. Eller noen ganger din egen innkjørsel

Noen biler har det som kalles full tid firehjulstrekk. Disse kjøretøyene har et ekstra sett med tannhjul i overføringen saken, som gjør at den kan kjøres på hardt underlag som en tørr vei.
All Wheel Drive (AWD)

Firehjulsdrift styres av bilens interne system. Når kjøretøyet sanser tap av trekkraft det vil bytte fra to-wheel drive inn AWD, så det er ansett som en full tid system. Den andre forskjellen mellom alle hjul og fire-wheel-drive, er AWD hjulene snu uavhengig av hverandre. Dette gjør det bedre på en hard overflate eller tørre asfalten. Kraften blir delt likt mellom for-og bakakselen. En AWD kjøretøy har evnen til å øke trekkraft uansett hvilken tilstand veien er i. Noen AWD biler tillater føreren å velge en høy eller lav modus.
Sammenligning AWD og firehjulstrekk

kjøre en fire-hjuls-stasjonen kjøretøy eller en AWD i snøen gir definitivt en fordel så langt som traction er bekymret. Mens AWD er praktisk, spesielt for de som kjører i mer urbane omgivelser, er det fallgruver. I firehjulsdrift mengden av dreiemoment som sendes til de forskjellige aksler har et sett-forhold, men i en AWD kjøretøy vil systemet sende dreiemoment til drivhjulet med mest trekkraft. Noen ganger kan det sende all makt til én aksel bare. I tillegg er AWD definitivt mindre drivstoff effektivt som det er innkoplet hele tiden, sammenlignet med firehjulsdrift som driver kun etter behov. Kostnader er også et problem med AWD, som å reparere systemet er mer komplisert.
Som er bedre i snøen?

Som er bedre i snøen? Begge er like gode, avhengig av hvilken type veiforhold du kjører. Velg ditt kjøretøy ved måten du kjører. Hvis du kjører "off road" ofte, så en firehjulstrekk vil bli bedre som lav innstilling gir mer dreiemoment til alle fire hjul. For de som kjører daglig på snøføre, kan fordelene med AWD være å foretrekke som det tar bort stresset av å vite når man skal bytte til firehjulstrekk - så lenge du ikke har noe imot å miste gass effektivitet. Når det blir helt ned til selve ytelsen, alle systemer krever de riktige dekkene for å gi god funksjon. Uten gode dekk og dekktrykk, vil fire hjul eller AWD bilen ikke får riktig moment. Faktisk kan du AWD-systemet slår en slitt dekk til en "glatt" situasjon.
Sikker kjøring

Å ha fire-wheel-drive i noen form betyr ikke du bør kjøre fort eller at du har "Gud-lignende" kjøretøy. Makt sendt til fire hjul, i stedet for to, hjelper bare i å starte ut ikke svinger eller stopper. Med alle fire hjulene i gang, har du også fire hjul som kan plutselig stoppe. Sliding i denne situasjonen kan noen ganger være verre.

Uansett hvilken bil du velger for kjøring i snø, er det viktig å alltid tenke i form av å stoppe, spesielt i en nødsituasjon som involverer sikkerheten til andre drivere. All trekkraft i verden vil ikke hjelpe hvis du kjører for fort for veiforholdene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-tips/148173.html

Previous:
Next:

driving tips