Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

History of motorsykkel hjelmer

Skull cap, skid lokk, hjerne bøtte - disse vilkårene er alle brukt for å beskrive hjelm. Men hvor ble det av hjelmen kommer fra? Hvilke materialer har blitt brukt og hvilke lover gjelder for motorsykkel hjelm bruk? Selv om hjelmen startet rett og slett har det kommet raskt i form av materialene som brukes. I tillegg har nye lover blitt vedtatt gjennom årene når det gjelder bruk av motorsykkel hjelmer. Early History

Mens den første motorsykkelen ble introdusert i 1885, ligget utvikling av hjelmen seg noe bak. Motorsykkelen hjelm egentlig startet som den type hjelm som fly piloter hadde på seg - en enkel lær cap med en pels fôr. Men som motorsykler ble raskere og kraftigere, økte de omkomne fra krasjer også. Det var da nødvendig å se etter måter å beskytte rytteren og kutte ned på antall omkomne. University of Southern California (USC) Professor CF "Red" Lombard gjort det til sin oppgave å utvikle en motorsykkel hjelm designet for å absorbere sjokket av en innvirkning.
Tidlig Materials

Tidlige hjelmer ble laget av forskjellige materialer som lær eller marg, som er et svampaktig materiale avledet fra planter. Disse materialene var ikke veldig effektivt i å beskytte hodet, men fikk hjelp beskytte mot rusk eller "road utslett", som ligner på en alvorlig skrape som skjer når rytteren krasjer og meier på veien. Professor Lombard forbedrede hjelmen opprinnelig besto av et indre lag av behagelig materiale under et ytre lag av materiale som absorberes og spres ut den energien som produseres i en innvirkning.
Advances

Tidlig hjelmer var stort sett ineffektiv, men forbedringer i utformingen ble gjort i de påfølgende tiårene. Noen av fremskritt i teknologien hjelm begynte med formen av hjelmen, og i å sikre at hjelmen på hodet. Nyere, lette materialer inkludert plast og mer lagdeling inne i hjelmen. Datamaskiner og kollisjonstester har også blitt iverksatt for å sjekke en hjelm sikkerhet effektivitet.
Moderne typer

I dag er det fem grunnleggende typer hjelmer, hver med ulike nivåer av beskyttelse . Alle hjelmer er sikret med en hake stropp, som er effektive i å holde hjelmen på plass mens du kjører og i tilfelle en krasj.

Den første modellen er full-face hjelm, som er den mest dekkende for beskytte rytteren. Det tilbyr et visir hake beskytter som dekker hele hodet.

Off-road hjelmer er svært lik den hjelm som dekker hele hodet og haken, men de har ikke et visir.

"flip-up" eller modulære hjelm er neste i køen når det gjelder beskyttelse. Haken protector del av hjelmen kan vippe opp og avsløre en god del av ansiktet. Noen individer foretrekker denne hjelmen fordi det tillater rytteren å snakke, spise eller drikke uten å fjerne hele hjelmen. Haken bar er ment å holde seg på plass mens du sykler.

Trekvart hjelmen gir betydelig mindre beskyttelse at de nevnte stilene. Denne hjelmen beskytter baksiden av hodet, men er åpen front, og dermed mangler beskyttelse for haken og forsiden av hodet og ansiktet.

Halv hjelm, eller delvis dekning hjelm, tilbyr minst mulig beskyttelse og dekker bare toppen av hodet.

fordi ansiktet er så utsatt med både tre-kvart og halv hjelm, er sjansene for et ansikt og /eller hjerneskade øker dramatisk. Det er viktig å vurdere hvilket beskyttelsesnivå du er ute etter når du kjøper en hjelm.
Lover

Opprinnelig innstiftet California Highway Patrol regelverk som motorsykkel offiserer må bære hjelm. I 1966, til Highway Safety Act kreves stater har obligatorisk hjelm lover hvis de ønsket å motta føderale midler til riksveg vedlikehold. I samme år ble den amerikanske National Safety Standard for motorsykkel hjelmer innført, som er designet for å standardisere hjelmer under produksjon. I dag, noen stater har ingen lover angående hjelmer mens andre stater krever en hjelm til alle tider. For fullstendig informasjon om hver statens lover, se Resources nedenfor.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146174.html

Previous:
Next:

driving Safety