Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Historien om bilbelter

Fra hoftebeltene til fem-punkts sikkerhetsseler, har hvert trinn av sikkerhetsbeltet historie gjort det til en bedre enhet. Mens de tidligste bilbelter ble utviklet på 19-tallet, ble de ikke brukt som standard i fly før 1930. Bare i 1950 hadde bil sikkerhetsbelter begynner å ta på, seatbelt lover var sist av alle. Beginnings

På slutten av 1800-tallet, oppfant Yorkshireman George Cayley en hoftebeltet, i 1913, fransk pilot Adolphe Pegoud demonstrert bruken ved å fly opp-ned. Mens det første patentet på en sikkerhetsbelte (US Patent 312 085 på 10 februar 1885) ble utstedt til Edward J. Claghorn, var dens bruk for "sikring av person til en fast gjenstand", og ikke spesifikt for kjøretøy eller fly.

Sikrere Kjøretøy

I løpet av 1920-tallet, ble leger mer klar over farene ved kjøring og oppfordret til utvikling av sikkerhetsutstyr. Plastisk kirurg Claire L. Straith først kjempet for polstret interiør, innser at skader fra en kollisjon var for det meste fra et offer treffer de skarpe kantene på en bil. Senere ville han og andre leger som CJ Strickland ringe for sikkerhetsbelter. Strickland senere dannet Automobile Safety League of America.

I 1930-årene ble bilbelter standard problem på fly. Med veksten av bilindustrien, var ulykker mer vanlig og Dr. Straith overbevist noen produsenter som en polstret interiør ville være tryggere og mer attraktivt for forbrukerne. Han møtte Walter Chrysler og Preston Tucker, og de brukte hans design for polstret interiør fra slutten av 1930-tallet og framover.

Sikkerhetsbelter ville ikke være standard i biler for ytterligere to tiår.


1950

I 1951 oppfant Hugh de Haven treghet hjul, der beltet er strammet med en rask bevegelse. Sammen med Roger W. Griswold patentert han en tre-punkts sikkerhetsbelte (US Patent 2,710,649).

Edward J. Hock forsket hangarskip ulykker og var ansvarlig for adopsjon og oppfinnelsen av luftfart belter (han fikk $ 20,50 og et sertifikat fra marinen for sine problemer). Fra 1955 tilbød Ford hans hoftebeltet i sine biler. Ford president Robert McNamara også skapte "Lifeguard" sikkerhetspakke, som ga etter-markedet sikkerhetsbelter i biler.

I 1958 gjorde Saab bilbelter standard på GT750 og for alle etterfølgende Saab. Svensken Nils Bohlin oppfant en tre-punkts sikkerhetsbelte for Volvo (US Patent 3,043,625), først introdusert i 1959.
Law

I 1966 vedtok kongressen Highway Safety Lov og National Trafikk og Motor Vehicle Safety Act, mandat --- blant annet --- at front-setebelter må monteres som standard i biler. Bak bilbelter ble gjort standard i 1968, men forbrukerne fortsatt ikke var pålagt å bære dem.

I 1970, Victoria, Australia, passerte den første loven i det landet for å kreve bruk av sikkerhetsbelter. De fleste europeiske land fulgte. Storbritannia kjørte sikkerhetsbelte bevissthet annonser med start i 1971, men fikk ikke passere sin egen lovgivning fram til 1983. Siden tidlig på 1970-tallet, har bilene tatt med en slags påminnelse til å spenne seg fast setebeltene.

I USA passerte New York den første loven som krever passasjerer å bruke bilbelte i 1984, men ikke før på 2000-tallet gjorde andre stater innføre slike lover. Som i 2009, hadde bare New Hampshire ingen sikkerhetsbelte lov for voksne.
Future

I 1990 Mercedes-Benz SL var den første USA bil å bruke en fem-punkts sele. Mens slike systemer brukes i barneseter, er det debatt i bransjen om slike enheter er faktisk tryggere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146223.html

Previous:
Next:

driving Safety