Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Hva er en Wing Mirror?

Alle som har sett en moderne bil eller andre kjøretøy har mest sannsynlig sett en vinge speil. Sidespeil er speil som stikker ut fra sidene av bilen, ikke ulikt et sett med vinger, som hjelper føreren få en bedre oversikt over veien. Noen sidespeil kan være smeltet sammen på sidene av kjøretøyet, mens andre er festet hver for seg. Uavhengig av hvordan de er koblet til et kjøretøy, alle sidespeil dele visse funksjoner, hensyn og farer. Funksjon

Wing speil er plassert i vinkel for å ha råd til en visning av objekter bak dem. De er mest brukt på biler og andre kjøretøy for sjåførens komfort og sikkerhet. De er nesten alltid et must utenfor førersiden, og ofte funnet utenfor passasjer vinduet også.
Egenskaper

Wing speil vanligvis har en solid base i hvor speil er innebygd, og en spenne av noe slag som festes speilet og basen til kjøretøyet. Basen og bånd kan være laget av det samme materiale som den kjøretøyet - ofte glassfiber - eller laget av metall, i likhet med de som finnes på sidene av lastebiler og busser. Sidespeil er justerbare for å gi den beste synsvinkelen for sjåførens høyde eller stilling. Noen har kontroller inne i bilen som kan justere speilet del opp, ned og til en rekke vinkler. Andre må justeres manuelt på ramme deres.
Hensyn
p Hvis glasset eller en annen del av vingen speil pauser, kjøretøyets eier doesn ' t alltid må løpe ut og kjøpe en helt ny enhet. Deler til sidespeil er tilgjengelig på auto-part forsyne butikker eller på nettet (se Ressurser). Hvis bare speilet del pauser men rammen og seler er fortsatt intakt, kan du kjøpe stick-on speil som passer rett over sprukket glass. Muttere, bolter, nye metall bukseseler og rammer er også tilgjengelig for sidespeil som brukes på siden av busser eller lastebiler. Bileiere som har behov for å erstatte en hel vinge speil på et bestemt merke og modell vil som regel ende opp med å gjøre et dyrt kjøp fra en forhandler.
Misforståelser

Selv sidespeil har en ganske bred visning av siden og noe av baksiden av et kjøretøy, er de ikke de eneste nøkkel til full synlighet. En bakspeilet, montert i front midt i bilen, er også et must. Sidespeil vil også la blinde flekker på hver side av bilen, vanligvis nær bakhjulene. Bilistene bør alltid snu hodet fullt for å se etter andre biler før du skifter fil eller sammenslåing, for å sikre at de ikke krasje inn i en bil eller et annet objekt som ikke viser seg i sidespeilet.

Varsel

Fordi sidespeil stikker ut fra siden av et kjøretøy, blir de ofte truffet av andre biler. De er også utsatt for å bli knust i trær, hindringer rundt trange parkeringsplasser og sidene av garasjer eller gjerder. Syklister, også, har vært kjent for å kjøre inn eller bli rammet av sidespeil.

Wing speil kan også forvrenge avstand, noe som er grunnen til at noen sport uttrykket "Objekter i speilet er nærmere enn de vises." Dette er ofte stemplet på undersiden av vingen speil funnet passasjer siden av kjøretøyet, som har et speil som er konveks. Den konvekse speil gir føreren et bredere syn på veien, men også gjør objekter vises lenger borte enn de virkelig er.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146089.html

Previous:
Next:

driving Safety