Norge bil >> Biler >> driving Safety >> driving Safety >> Content

Automotive Vedlikeholdssikkerhet Sjekkliste

Holde familiens bil i et trygt arbeidsmiljø for er alle familiens bekymring. Den beste måten å holde en bil utfører trygt er å utføre noen rutinekontroller i løpet av året. Bil komponenter som bremser, dekk, væskenivåer og signallys er alle viktige for å vedlikeholde. Jevnlig etter en automotive vedlikehold sikkerhet sjekkliste er god forsikring mot utrygge kjøreforhold. Brems og blinklys

Sannsynligvis den viktigste - og mest forsømte - sikkerhet komponent på en bil er bremse-og blinklys. Unngå ulykker ved å signalisere til andre drivere av en sving eller stopp, sparer drivere fra skader og utgifter. Vel ute på veien, er det ingen åpenbar måte å fortelle om signalene er riktig. Minst en gang i uken, sjekk at blinklys og bremselys fungerer som de skal.
Tire Tilstand

Bortsett fra tyngdekraften, holder bare en ting en bil fast til veien - dekkene. Når en bilens dekk er i dårlig forfatning, er deres evne til å utføre også dårlig. Slitebaner og riktig inflasjon er nøkkelen til å sikre potensielle problemer unngås mens du kjører. Vanligvis er en personbil største dekk trykkområde mellom 30 og 40 pounds per square inch. Den ideelle press for å opprettholde er stemplet på dekkets sidevegg og er spesifikk for dekk. Sjekk lufttrykket i dekkene hver uke og holde dem oppblåst. Likeledes, når slitebanen begynner å vise tegn på slitasje, har dekkene sjekkes av en betrodd servicetekniker.
Brake System
p Det er tre funksjoner en bileieren forventer fra bilen hans starter, gå og stoppe. Den stopper delen er mer kritisk enn tenkt. Det er derfor det er viktig at bremsene kontrolleres for slitasje månedlig. Brems tyster er ikke alltid en god indikasjon på at bremsene er slitt. Materialet som brukes i moderne bremseklossene er kjent for å hvine uansett tilstand. Bare en visuell inspeksjon vil virkelig bestemme mengden av slitasje på bremseklossene. De fleste putene i dag har en slitasjeindikator eller mark å bestemme når man skal erstatte dem. Har disse sjekkes en gang i året og erstatte bremseklossene før de begynner å bære inn bremsen rotoren.
Væskenivåer

Hver væske som brukes i en bil system har en spesifikke og vital funksjon. Væskenivået alle hele tiden overvåker er gassen måle - det er opplagt. Men girkasse, bremser, servostyring og kjølevæske nivåer er like viktig å opprettholde. En ukentlig sjekk av hver av disse væskene vil ikke bare sikre en problemfri pendle, men også vil ganske muligens forhindre ødelegge en dyr bil komponent.
Elektrisk System

biler i dag har en forseggjort elektrisk system. Dette systemet overvåker dusinvis av parametere og sikkerhetsfunksjoner i bilen. Hele systemet er makt ved bilens batteri og dynamo. De fleste bilbatterier er forseglet og vedlikeholdsfritt. Imidlertid kan de danne en dårlig eller dårlig kontakt hvis batteripolene ikke holdes rene og tette. Sjekk den generelle tilstanden til bilens batteri ved hvert oljeskift. Hetten er allerede oppe, og en rask inspeksjon vil oppdage rengjøring eller justering behov.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/driving-safety/146021.html

Previous:
Next:

driving Safety