Norge bil >> Biler >> driving Safety >> drivere Utdanning >> Content

Hva er historien om førerkort?

Ved begynnelsen av det 20. århundre, ble førerkort ikke er nødvendig, og enhver familie kunne stropp en self-made motor til vognen sin. Men som biler ble mer vanlig på 1920-tallet, økte antall sjåfører, noe som førte til en økning i antall ulykker. Kjøreferdigheter ble dermed en nødvendig forutsetning for å fritt kjører biler, og et system av førerens lisensiering og undersøkelser ble født.
Tidlig bilførere trengte ingen lisenser
Før lisenser

Da de første biler ble introdusert på begynnelsen av 20-tallet, kan noen kjøre dem uten restriksjoner. Akkurat som den tidligere vogn eller vogn driver trengs ingen lisens, var de første bilførere fri til å ta til veien uten regjeringens tillatelse. En del av denne friheten var på grunn av personvernet til tidlig bil konstruksjon -. Mange menn og kvinner rett og slett bygget og festet sine egne motorer til sine vogner

Forstadier til lisensen

Forstadier til førerkort er funnet i Chicago og New York City i 1899. Chicago krevde at alle bilførere til å bestå en eksamen for å kunne drive sine biler, og en New York City vedtekter fremgår at for å drive en dampdrevet bil, må føreren være en lisensiert ingeniør.

Første førerkort

Den første førerkort ble utstedt i 1903 av Massachusetts og Missouri. Disse kreves ingen undersøkelser av kjøreferdigheter og var litt mer enn ID-kort. Så sent som i 1930 og 1940, mange stater bare instruert potensiell sjåfør til å betale en liten avgift på 25 eller 50 cents i bytte for et førerkort, som ofte ble sendt i posten.
Tidlig Safety Bekymringer

Sikkerhet bekymringer begynte å spørre stater til å utstede kjøring undersøkelser før lisensiering drivere. En del av dette var på grunn av økningen i antall biler og sjåfører. Ved utgangen av 1920 eide 75 prosent av husholdningene bil. I 1907 publiserte New York Times en artikkel med tittelen "Bedre Auto lover er nå nødvendig", som rapportert bekymringene til ledende bil eksperter om ulykker forårsaket av sjåførenes uerfarenhet og uforsiktighet. Fordi biler var nye, var folk ikke vant til biler makt og ofte kjørte for fort eller for uvørent.
Driving Eksamen

I 1908 ble Rhode Island den første staten for å teste individer på sine kjøreferdigheter før utstedelse av lisenser. I 1913 utstedte New York Times en rapport som New Jersey ble krever at alle sjåfører til å bestå en eksamen for sine kjøreegenskaper og en skriftlig test, med håp om at andre stater vil følge New Jersey ledelsen til å redusere antall ulykker. Selv om eksamen ikke var nødvendig i staten Washington til 1937, da staten begynte å utstede førerkort i 1921, det kreves to underskrifter for å bekrefte at kandidaten var i stand til å kjøre trygt. Den siste staten til å kreve drivere for å passere en førerprøven var South Dakota i 1959.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/driving-safety/drivers-education/145282.html

Previous:
Next:

drivere Utdanning