Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> Trucks >> Content

The History of the Pickup Truck

Siden de tidligste dagene av bilen, har pickup lastebiler tilbudt et praktisk alternativ til vanlige biler for førere som trenger å hale store mengder last eller rett og slett foretrekker allsidigheten til en seng i stedet for en større vedlagte kabinen. Historien om pickup lastebil er like lang og variert som utviklingen av den moderne bil. Første Pickups

første pickup lastebil var faktisk basert på en T-Ford, og ble kjent som Model T Runabout. Ford introduserte det nye designet i 1925, og over 30 000 ble bygget i det første året. Foruten en lasteplanet bak kabinen, den Runabout også omtalt heavy duty bakhjulsoppheng å ta hensyn til vekten av en nyttelast. Det brukes også en sammenleggbar bakluke ikke ulikt de på mange moderne lastebiler. Snart hadde Chevrolet sin egen pickup, kjent som C (i to-wheel drive) på K (for en all-wheel drive modellen).
Evolution
< p> Chrysler kjøpte Dodge i 1928, få tidlig pickup modeller utviklet av Dodge brødrene. Chrysler fortsatte å produsere Dodge pickups, som hovedsakelig ble solgt som kommersielle og levering kjøretøy, snarere enn til allmennheten. Allerede i 1937 ble Chevrolet tilby en komplett linje av pickups, inkludert et halvt tonn Commercial modell, en 1 1/2 tonn Heavy Duty lastebil, og to nye mid-level modellene. Ford fortsatte å produsere lastebiler basert på sin linje av personbiler, med salg stadig økende ettersom selskapet lærte å målrette spesielle markeder.

Post-War Pickups

Pickup lastebiler funnet et nytt nivå av popularitet i årene etter andre verdenskrig. Som amerikansk bil kulturen ble en stor sosial og økonomisk kraft, lastebiler basert på vellykkede krigstid kjøretøy design, for eksempel Jeep, ble solgt som sivile modeller for sjåfører som har behov gikk utover enkel transport. I 1948 begynte Ford å produsere sine F-serien pickup lastebiler, som ble dets første modellene ikke er basert på eksisterende biler. F-serien produksjonen fortsetter i dag, noe som gjør den til en av de lengstlevende kjøretøy linjer som noensinne er utviklet. Chevy Advance Design serien ble utgitt i 1947 og Dodge Power Wagon, basert direkte på en militær lastebil design, ble laget for sivilt bruk så tidlig som i 1945.
Moderne Pickups

Gjennom midten av det 20. århundre, fortsatte lastebiler å utvikle seg sammen amerikanske biler, tar på de designelementene og teknologiske nyvinninger i 1950, '60 og '70-tallet. På 1980-tallet ble utbygginger som innsprøytning og datastyrte motorsystemer vanlig på de fleste biler og lastebiler. Ford F-serien ble best sin Chevy og Dodge konkurrenter til å bli en langvarig bestselger. I mellomtiden tok alle de tre store amerikanske bilprodusentene forbedringer til sine pickups som indikerte en intensjon om å selge til et bredere spekter av drivere. Luksus trimme nivåer var tilgjengelige på lastebiler som ble laget mer for daglig kjøring enn off-road eller andre spesielle bruksområder. Disse modellene ble solgt sammen med tunge profesjonelle modeller som også dratt nytte av utbruddet av den moderne bilindustrien alder.
Pickup Trucks dag

I dag er alle de store amerikanske bilprodusentene produsere minst en pickup lastebil modell, med import stadig mer vanlig. Ford og Chevrolet fortsette sin gamle rivaliseringen med sine konkurrerende Ford Ranger og F-serien og Chevy Colorado og Silverado modeller, som fungerer som etterfølgere til de opprinnelige C /K pickups. Chrysler produserer lastebiler med Ram serie av sin Dodge divisjon. Japanske pickup lastebiler som Honda Ridgeline, Nissan Titan og Toyota Tacoma har fått betydelig markedsandel de siste årene, og fortsette å bygge omdømme som konkurrerer med sine amerikanske kolleger.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/trucks/140539.html

Previous:
Next:

Trucks