Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Håndterer en motorsykkel Vel når du strekker den Frame?

En motorsykkel evne til å endre retninger samtidig opprettholde lineær stabilitet er definert av et sett med beregninger referert til som motorsykkel styregeometri. Å utvide lengden av motorsykkelens ramme eller den bakre svingarmen vil endre akselavstand, eller avstanden mellom den fremre og bakre aksel. Dette skaper forbedret stabilitet under reiser i en rett linje på bekostning av side-til-side manøvrerbarhet. Styregeometri Definert

En motorsykkel styregeometri bestemmer stabilitet og manøvrerbarhet av maskinen, samt overføring av vekten til fronten og baksiden under akselerasjon og bremsing. Styregeometri er vanligvis identifisert av rake, trail og akselavstand. Rake er vinkelen på den fremre gaffel, målt i en rett linje fra styringen dreietapp til bakken. Vinkelen på forgaffel påvirker hvor raskt en motorsykkel vil initiere en sving. Vanligvis gir brattere rake, jo raskere vil motorsykkelen snu. Trail målinger er direkte berørt av motorsykkelens rake og brukes til å indikere forhjulet naturlige tendens til selv-senter. Trail måles som den horisontale avstand mellom forakselen og det punkt hvor en linje trukket gjennom styrekrone møtes. Akselavstanden er en måling av avstanden mellom motorsykkelens og bakhjulene og sørger sammen med rake og trail å bestemme stabilitet og manøvrerbarhet.
Effekter av Akselavstand endringer på grunn av Frame Extensions

Utvide akselavstand på en motorsykkel, enten gjennom direkte endringer i rammen eller gaffelen-aktig bakre svingarm vil redusere motorsykkel evne til å slå raskt, krever mer innsats fra rytteren til å initiere og opprettholde svingen. Likeledes forbedrer tilsatt lengde stabilitet ved å motstå plutselige forandringer i retning, og ofte gir til understyring, hvori svingradius er gjort bredere. Akselavstand og styring egenskap forskjellene er spesielt merkbart når man sammenligner sport og cruiser-type motorsykler. Sport motorsykler har kortere akselavstand, vanligvis mellom 54-56 inches, noe som åpner for maksimal håndtering evner i krappe svinger. Cruisers har akselavstand varierer mellom 59-69 inches, som er bedre egnet for stabilitet over lange strekninger av motorveien.

Bivirkninger av Frame Extensions

Frame utvidelser kan også påvirke rammen evne til å bøye, noe som kan skape ustabilitet som rammerør eller Spars bøy. I verre scenarier, kan mye fleksing knekke rammen. Vinkelen på svingarmen kan også bli påvirket av en utvidelse. Mens minimale endringer - i løpet av noen få millimeter - vil gi ubetydelige forskjeller som bare kan oppdages av profesjonelle ryttere, kan mer ekstreme endringene påvirker svingarm evne til å motstå knebøy, eller overføring av vekten til baksiden av motorsykkelen. Hvis svingarmen vinkel blir dårligere, vil mer vekt legges på bakhjulet under akselerasjon, redusere forhjulet er trekkraft og evne til å snu motorsykkelen. Men altfor stor av en svingarm vinkel vil redusere bakhjulet er trekkraft, slik at det å spinne fritt uten å få trekkraft.
Hensyn

Ta kjørestil i betraktning før du trekker motorsykkelens ramme eller svingarm. Du er mer sannsynlig å ri på trange og svingete veier på en mer aggressiv tempo, eller ikke passer cruising i rolig tempo din stil. Hvis du liker det tidligere, så ramme utvidelser kan faktisk hindre din motorsykkelens kjøreegenskaper, men ytterligere økning bakhjulet trekkraft kan være gunstig hvis endringen i svingarm vinkel er holdt på et minimum. Men jo lenger, utrakt chopper utseende er et blikkfang hvis du ikke har tenkt å rase inn i svingene. Bare være sikker på at rammen er profesjonelt sveiset og forsterket med ekstra gusseting å redusere rammen flex.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111569.html

Previous:
Next:

motorsykler