Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hvordan skifte olje på en 2001 Buell Blast

Buell 500-cc Blast var en liten og enkel å ri motorsykkelen som introduserte mange ryttere rundt om i verden til to hjul sport siden introduksjonen i 2000. 2001 Blast P2 forble stort sett uendret fra året før, som stolte på sin ensylindret motor og girkasse for å gi nok strøm til å tilfredsstille de fleste ryttere. På grunn av sin enkelhet, krevde Blast minimalt vedlikehold som kalles for motor og girkasse oljeskift hver 5000 miles. Selv om jobben er ganske grei, må en del av motorsykkelen demonteres for å drenere og fylle begge væskene. Du trenger
Bakre svingarm stand
Phillips skrutrekker
14 mm flex-head socket
Stikknøkkel
1/2- og 5/8-inch stikkontakter
Tenger
Olje filternøkkelen
oljefilter
Butikk håndklær
to liter, 20W-50 motorsykkel-spesifikke motorolje
trakt
Momentnøkkel
Torx T-27 skrutrekker
En quart , 75W-90 girolje
Vis flere instruksjoner
en

starte din Blast og la den hvile i stedet for 3 til 5 minutter for å varme motoroljen. Stopp motoren og la den avkjøles i 10 minutter.
2

Monter Blast på en bakre svingarm stand til å støtte motorsykkelen i vertikal stilling. Skru peilepinnen fra Blast er ramme, som ligger mellom drivstofftanken og styret, for hånd.
3

Fjern setet, ved hjelp av utløseren under venstre side av halen kåpe . Skru kablene fra batteriet, som starter med den svarte negative kabelen, etterfulgt av den røde positive kabelen, ved hjelp av en stjerneskrutrekker. Løft batteriet ut av motorsykkelens ramme.
4

Skru den venstre foten pinne brakett nøtter, som ligger innenfor rammens venstre sete rail, ved hjelp av en 14 mm flex-head socket og en pipenøkkel. Trekk foten pinne braketten litt bort fra motorsykkelen og skru av olje avløpsslangen-bolten fra innsiden ansiktet av braketten, med en 1/2-inch socket og en pipenøkkel.
5

Plasser en oljeavtappingsbeholder under oljen avløpsslangen og veivhuset ventilasjonsslangen. Løsne klemfjærene Feste dreneringsplugger til endene av begge slangene med en tang. Trekk ut dreneringsplugger, for hånd, og tøm motoroljen i din oljeavtappingsbeholder. La oljen renne i minst 10 minutter, eller til oljestrømmen er redusert til en sakte. Skyv dreneringspluggene i oljen avløpsslangen og veivhusutluftingen slangen, trekk deretter klemfjærene på plass med tang.
6

Flytt oljeavtappingsbeholder til forsiden av motoren og sette den under den sylindriske oljefilteret. Skru av oljefilteret, ved hjelp av en pipenøkkel og en olje filter socket. Sett oljefilteret inn din avløpet pannen og la eventuelle gjenværende oljen renne ut. Tørk av oljefilteret monteringsplate rent med en butikk fille etter at det er tappet.
7

Spre et tynt lag med 20W-50 motorsykkel-spesifikke motorolje rundt det nye oljefilteret pakningen til. Skru oljefilteret på motoren, for hånd, før oljefilteret pakningen sitter mot motoren, skru deretter oljefilteret ytterligere tre fjerdedeler av en sving.
8

Fyll oljetanken med 1,5 liter 20W-50 motorsykkel-spesifikke motorolje gjennom filler halsen mellom styret og drivstofftank, ved hjelp av en trakt. Fjern trakten og skru peilepinnen på plass, for hånd.
9

Flytt oljeavtappingsbeholder rett under motoren. Skru overføring oljetappeplugg fra bunnen av motorhuset, ved hjelp av en 5/8-inch kontakten og pipenøkkel. Tøm girolje inn i avløpet pannen. Tørk av tappepluggen med en klut, og skru pluggen inn i veivhuset, for hånd. Stram tappepluggen til 18 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og en 5/8-inch socket.
10

Fjern clutch inspeksjonsdekselet fra girkasse, som ligger på venstre side av motoren , ved hjelp av en Torx T-27 skrutrekker. Hell opp til én liter 75W-90 girolje i girkassen. Slutt å fylle overføring når oljenivået har steget til bunnen av clutch Spring blender, som er synlig gjennom clutchen inspeksjonsåpning. Installere clutch inspeksjon cover, med en Torx T-27 skrutrekker.
11

Sett oljen renne slangen og veivhuset slangen på venstre fot pinne brakett, ved hjelp av en 1/2-inch socket og en socket skiftenøkkel. Monter den venstre foten pinne brakett på rammens venstre sete rail, ved hjelp av en 14 mm flex-head socket og en pipenøkkel. Trekk til fots pinne braketten nøtter til 35 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og en 14 mm flex-head socket.
12

Nedre batteriet i skuffen sin mellom begge seteskinnene. Fest den røde positive kabelen til batteriet, etterfulgt av den svarte negative kabel, med en stjerneskrutrekker. Låse setet på plass på setet skinnene.
13

Fjern Blast fra bakre svingarm stå og starte sin motor. La motorsykkelen tomgang i fem minutter for å varme motoroljen, så stopper motoren. Løft Blast off av sin side stå og i vertikal stilling, så sjekk oljenivået med peilepinnen. Hell ekstra olje i oljetanken, ett gram om gangen, hvis oljenivået er under "Fyll"-merket trykt inn peilepinnen. Senk Blast på sin side stå, dersom oljenivået ligger mellom peilepinnen er "Fill" og "Full" merkene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111450.html

Previous:
Next:

motorsykler