Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Fordeler og ulemper av ABS bremser på motorsykler

Blokkeringsfrie bremser ble innført i 1929 for bruk på fly. Teknologien fått utbredt bruk på biler i 1970. BMW tilbudt en motorsykkel utstyrt med ABS i 1981. I dag ABS er utstyrt på et økende antall motorsykler som enten standard utstyr eller et alternativ. Som med mange nye teknologier, har ABS på motorsykler møtt med både positive og negative svar. Hvordan ABS anlegg

blokkeringsfrie bremsesystemet hindre at hjulene låser seg under ekstrem oppbremsing. ABS gjør dette ved hjelp av en ABS styreenhet, en type datamaskin som overvåker hjulet hastighet via sensorer på bremseskiver og chassis. Når aktivert, sender kontrollenheten et signal til modulatorer på foran og bak hjulene som styrer bremsevæske trykk. Når systemet registrerer en forestående hjulet låse opp, det tar kontroll over brems er væske cut-off ventiler, redusere og deretter øke bremsevæske press for å holde hjulet låser og tillate rytteren å opprettholde kontroll over motorsykkelen.


Cost of ABS

blokkeringsfrie bremser vil legge ca $ 1000 til kostnaden av ny motorsykkel. For årsmodell, tilbudt 2012 Honda sin Gold Wing med Audio komfort og Navi XM pakke til en veiledende pris på $ 25899. Legge til ABS-pakken til den modellen tok veiledende pris på $ 27 099 for en økning i prisen på $ 1200 på tidspunktet for offentliggjøring.
ABS Bremse-egenskaper på en Turn

Fordi en motorsykkel styrer fundamentalt forskjellig fra en bil, er utviklerne av ABS fortsatt prøver å perfeksjonere en blokkeringsfrie bremsesystemet som fungerer når motorsykkelen lener seg inn i en sving. Noe av utfordringen er å måle veigrep og vektfordeling av en rytter og sykkel lente seg inn i en sving.
ABS Safety

En rapport fra Insurance Institute for Highway Safety viser at motorsykler er utstyrt med ABS er 37 prosent mindre sannsynlig enn de sykler uten ABS til å bli involvert i dødelig krasjer. I kontrollerte testing situasjoner, erfarne ryttere er i stand til å stoppe så raskt på ikke-ABS sykler som disse modellene med ABS. En gjennomsnittlig eller nybegynner rytterens ytelsen forbedret på motorsykler med ABS. En av de primære sikkerhet fordeler tilskrives ABS er at i en nødsituasjon, kan rytteren bare fullt bruke bremsene og ikke trenger bekymre deg for modulerende bremsekraft for å holde fra skrens.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111275.html

Previous:
Next:

motorsykler