Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Front Motorsykkel Fork Typer

En motorsykkel front gaffel serverer et todelt formål: For det første gir en styrbar festepunkt for forhjulet og for det andre, som et støtdempere for å redusere alvorlighetsgraden av en kul eller dukkert i veien. Flere forskjellige variasjoner av gaffelen har vært brukt i løpet av årene, som hver reflekterer den stil eller hensikten med maskinen. Teleskopgafler

teleskopgafler er den vanligste gaffel som brukes av de fleste motorsykler bygget siden 1950-tallet. De enkelte gaffel bena er festet til motorsykkelen styringsgruppe åk av deres øvre gaffel tube. En større rør som kalles stenderen er montert over bunnen av gaffelen tube, som glir langs gaffel rør som forhjulet møter en dip eller brak i veibanen. Bevegelsen av stenderen er dempet, eller polstrede, ved en demping stangen holdes innen det gaffel-røret. En tykk olje tvinges gjennom den stang som beveger seg stanchion, effektivt bremse stenderen hastigheten av bevegelsen. En lang fjær som løper langs lengden av gaffelen ben skyver stenderen utover for å holde forhjulet i kontakt med veien. Noen teleskopgafler tillate rytteren å justere mengden forhåndslastet våren strekk og hvor mye gaffelen er dempet i løpet av sin komprimering fase.
Inverted teleskopgafler

Inverted, eller opp-ned, gafler er en variant av standard teleskopiske gaffel. Som navnet tilsier, er det større bås langstrakt og monteres direkte på motorsykkel styringsgruppe åk. Den fremre hjul og aksel er montert på bunnen av den tynnere gaffel-røret. Omvendte gafler tilby en større motstand mot sideveis eller fra side til side styrker som kan føre til en tradisjonell gaffel til å bøye eller bøye. De finnes først og fremst på høy ytelse motorsykler, som er avhengige av en solid gaffel for å opprettholde stabilitet i kraftige manøvreringer. Mest omvendte gafler tillate full justeringsmuligheter av gaffelen er vår pre-load, samt kompresjon og returdemping innstillinger.

Girder Forks

Girder gafler var en av de tidligere former for suspensjon brukes på av tidlige motorsykler. Disse gafler er konstruert av stål-stenger eller rør for å danne en stiv, i ett stykke, montert gitter-lignende struktur med forhjulet direkte til bunnen av gaffelens ben. Gaffelen er festet til sidene av styre-åk med fire svingbare armer som går parallelt med hverandre, noe som gir gaffelen med et utvalg av vertikal bevegelse for å kompensere for endring av veidekker. En fjær eller liten hydraulisk støtdemper montert mellom øvre styring åk og gaffel holdt forhjulet fast på veien. Ved design, bjelke-stil gafler er motstandsdyktig mot stress generert av overdreven side til side, sidekrefter. Imidlertid er gaffel evne til å tilpasse seg tøffe veiforhold mindre enn ideelle forhold til moderne teleskopgafler.
Ledende Link Forks

Ledende lenke gafler ble brukt primært på motorsykler bygget mellom 1920 og 1950. Gaffelen i seg selv er en solid struktur som er ofte integrert i styre-åk, mens det fremre hjulet er montert på svingbare kopling i bunnen av gaffelens ben. Betegnelsen "ledende kobling" refererer til det faktum at bindingen er dreiepunkt er plassert bak den fremre aksel. Hjulet linkage kan suspenderes ved fjærer eller med et par små hydrauliske støtdempere. Selv om denne typen gaffel er et svært uvanlig syn på en moderne motorsykkel, blir de ofte brukt av scootere. Noen produsenter ser fremdeles ansette en ledende kobling gaffel på noen av sine motorsykkel modeller, slik som Harley-Davidon er Softail Springer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111225.html

Previous:
Next:

motorsykler