Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Hva skjer når luftfilteret Tette på motorsykler?

En motorsykkel luftfilter er utformet slik at så mye luft inn i motoren inntak som mulig, samtidig som siler ut skadelig smuss og rusk. Denne detritus kan bygge seg opp over papirfilter, netting eller fiber-element og til slutt forhindre luft fra å strømme gjennom filteret. Hvis venstre som er, kan en tett luftfilter forårsaker alvorlige skader på motoren eller et tap av ytelse. Hvordan en Air Filter anlegg

En typisk motorsykkel luftfilter består av et filterelement som er støttet av en lett plast eller gummi ramme. Elementet i seg selv kan være laget av flere forskjellige materialer, som strekker seg fra brettet papir, bomull fiber, netting eller skum. Noen materialer gir bedre luftstrøm og reusabliity, mens andre er mer holdbare eller billigere å produsere. I begge tilfeller, tillater luften å passere filteret skjønt elementet, fangst store støvpartikler og veg rusk i elementet. Noen luftfiltre har et ekstra lag med olje på elementet ytre ansikt til ytterligere å redusere støv infiltrasjon.
Virkningene av et tett luftfilter
p Som et luftfilter tresko , den reduserer mengden av luft som er trukket inn i motorens inntak. Dette skaper en ubalanse i luft-til-drivstoff-forhold som strøm til motoren og skaper en rik-kjører tilstand, hvor det er mer drivstoff enn luft. Mangelen på luft hindrer brennstoff fra igniting fullstendig under motorens forbrenning fase, reduserer motorens utgangseffekt. Umiddelbare symptomer blir sett på som redusert drivstofforbruk, svak gassrespons og et tap av makt. Hvis luftfilteret fortsetter å samle skitt til poenget med total tilstopping, vil motoren ikke kunne tenne drivstoffet i det hele tatt.
Tette luftfiltre og Motorsykkel Cooling Systems

luft-til-drivstoff ubalanse skapt av en tett luftfilter kan forårsake også problemer med motorsykkelen kjølesystem. Tilsetningen av drivstoff inn i luft-drivstoff-forhold reduserer det totale forbrenningsvarmen i motoren. Etter hvert som luften eliminert fra blandingen, temperaturen synke. Dette kan forhindre at motorsykkelens motor fra å nå fullt varmet opp tilstand hvor den vil fungere best.
Forebyggende arbeid

Alle MC-produsenter gir en tabell for periodisk vedlikehold i motorsykkelens bruksanvisningen og service manual. Dette detaljer vedlikehold som skal utføres på bestemte kjørelengde intervaller. Du må sjekke luftfilteret ofte, ved hjelp av dette intervallet som en guide, for å sikre at filteret gir nok luft inn i motoren. Du må kanskje inspisere og rengjøre eller erstatte luft filter oftere hvis du har ridd i ekstremt støvete eller skitne forhold. I de fleste tilfeller skulle en papir element filteret skiftes ut så snart skitt oppbygging er tydelig. Imidlertid kan lett oppbygging noen ganger rystes gratis. Skum, mesh og bomull filtre kan ofte vaskes og oljes for bruk, som følge instruksjonene gitt av filteret produsent.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111249.html

Previous:
Next:

motorsykler