Norge bil >> Biler >> Biler, lastebiler Autos >> motorsykler >> Content

Slik installerer en Cycle Chain

I tillegg til å være utsatt for hopping av tannhjulene, kan en løs kjede i en sykkel eller motorsykkel skade stasjonen og skiftende mekanismer. Kjedene er designet for å stadig strekke så de blir utsatt for kontinuerlig spenning fra start, stopp og skiftende. Som kjeden strekninger, er slakk tatt opp ved å flytte bakakselen bakover, lenger fra fronten drivhjul. Hvis en syklus kjedebrudd eller har strukket så langt, er det ikke lenger plass for justering - kjedet må skiftes ut. Med noen små forskjeller, er prosedyren for å installere en ny kjede på enten en motorsykkel eller sykkel nesten identiske. Du trenger
Flathead skrutrekker
Chain flytting verktøyet
Nebbtang
Lithium fett
New kjeden
Wrench
Målebånd
Vis flere instruksjoner
en

Fjern den gamle kjeden. Ved arbeid på en motorsykkel, må du fjerne den fremre tannhjulet vakt med en skrutrekker.
2

Finn master link. Sett inn en flat skrutrekker inn den horisontale sporet på forsiden av master-link-klipp. Vri skrutrekker til link-klipp spretter av koblingen. Fjern den fremre koblingen plate med fingrene eller tuppen av skrutrekkeren. Bruk en kjede flytting verktøyet hvis kjedet ikke har en master link. Juster stempelet på kjettingen med verktøyet for fjerning av en av stiftene på en hvilken som helst kjettingledd. Vri håndtaket på verktøyet før stempelet skyver stiften ut av koblingen.
3

Arbeid gratis link ut av kjeden med fingrene. Hvis koblingen pinner, setter du tuppen av skrutrekkeren ned i baksiden av linken, fra toppen av kjeden, og forsiktig lirke lenke løs. Fjern kjedet fra sykkelen.
4

Gni en svært tynt lag av litium fett godt inn i alle ledd i kjeden med fingrene. Pakk den nye kjeden rundt toppen av de fremre og bakre tannhjul så ender av kjeden henger ned over de ytre tannhjul. Ved arbeid på en flere speed sykkel, vikle kjedet rundt de minste tannhjulene både foran og bak nav og træ kjedet gjennom giret. Trekk giret ned med tommelen på den ikke-dominante hånd. Træ kjeden i en baklengs S-mønster ned og rundt på baksiden av toppen sprocket av giret, og deretter opp og over den nederste tannhjulet
5

Juster kjedestrammeren -. Som faktisk flytter aksel - på en motorsykkel eller en enkelt hastighet sykkel. Ingen justering er nødvendig på flere speed sykler som fjæren på giret er selvjusterende.
6

Finn justerboltene på sidene av bakakselen. Kjedestrammingen justering design vil variere mellom merke og modell av motorsykkelen, men alltid består av to bolter, en på hver side av bakhjulet. Som boltene er skrudd inn eller ut, er bakakselen flyttes forover eller bakover henholdsvis. På noen motorsykler, justerboltene kjøre parallelt til kjeden, mens på andre motorsykler justerboltene er satt inn i parentes og kjøre parallelt med aksel. På én hastighet sykler, vil justerboltene kjøre parallelt til kjeden.
7

Løsne de virkelige aksel nøtter med en skiftenøkkel. Slå kjeden justerboltene med en skiftenøkkel, 1/4 omdreining om gangen, vekslende mellom venstre og høyre side bolter. Juster boltene til det er nok slakk i kjeden for de løse endene av kjeden til nesten berøre.
8

Fra baksiden av kjeden, ta pinnene i den nye kjedelåsen inn kjede. Plasser fremre leddplaten over lenken pinnene. Orient master link-klipp av nye master link slik at den åpne enden vender mot baksiden av sykkelen. Skyv link-klippet mot bakre tannhjulet til klippet engasjerer sporet i første pin på master link.
9

Sett tuppen av flat skrutrekker inn i sporet på master link. Tvinn i håndtaket på trekkeren litt for å åpne gapet i platen. Skyv link-klippet over koblingen pins med fingrene til klippet "klikker" på plass.
10

Stram kjedet på en motorsykkel og én hastighet sykler. Knip den øvre og nedre deler av kjeden sammen med fingrene på halvveis mellom fremre og bakre tannhjul. Slå justerboltene med en skiftenøkkel, 1/4 omdreining om gangen, til kjedet har en tomme av lek mellom den øvre og nedre seksjoner som måles med et målebånd.
11

Bekreft bak hjulet er i riktig justering. Mål avstanden mellom de ytre kanter av felgen på drivhjulene til innerkantene av sykkelens ramme. Slå kjeden spenning justerboltene 1/8 omdreining om gangen til målingen på venstre og høyre ensidig av hjulet er identisk
12

Re-stramme akselbolter med en skiftenøkkel.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/cars-trucks-autos/motorcycles/111250.html

Previous:
Next:

motorsykler